fredag den 28. juni 2013

Fra hund til taske

Nogle af jer har sikkert læst mit indlæg om, at jeg spandt hundeuld (læs her og her). Ulden er fra Bailey - en sort Collie. Noget af Baileys uld har jeg lavet armbånd af - dem får I at se senere. Nu har jeg også børstet vores plejebarn Alberth - ham den langhårede røde gravhund, som Ronja altid er sammen med :-) Alberths mor har snart fødselsdag og til hende har jeg strikket denne pung/clutch (den måler 19 x 13 cm).
Baileys uld er brugt til selve pungens forside. Alberths til klappen. Knappen er købt i Italien engang og passer perfekt.
Et stykke sort skind udgør bagsiden.
Tasken er foret med en rest silke og syet i i hånden.
Her ses strikken lidt tydeligere. Den mørke stribe er hår fra Alberths sorte ører.
Det strikkede drejer sig en smule, fordi det ikke er tvundet.
Sara, den ældste trolletøs, synes ikke det er særligt lækkert med hår fra hund. Det forstår jeg altså ikke kan være et problem. Hvad er forskellen på hund, får, lam, moskus, okse m.fl.? Det er uld fra et dyr, som vi omdanner til garn. Men forskellen er, siger hun, at hunden er vores kæledyr. Ja, og jeg kan stadig ikke se problemet. Hvad synes du?

17 kommentarer:

violykke sagde ...

Det samme som dig, ingen forskel ;0)

Anonym sagde ...

Smukt arbejde.
Min oldemors gamle urkæde, lavet af hendes smukke hår, forestil dig sønnens ansigt, da han hørte, at det skulle være hans datters/ de har samme navn, Ane, udtrykket havde været godt på et billed. Eller da jeg ville lave knapper af skildpaddens skjold, til hans datters tøj ---- føj
Hilsen Kirsten

Anonym sagde ...

Smukt arbejde.
Forestil dig sønnens ansigt da han bliver præsenteret for min oldemors urkæde, lavet af hendes eget hår, og han hører den er til hans datter, de hedder det samme, Ane.
Eller da han hører at jeg vil lave knapper af skildpaddens skjold, til hans baby!!!
Hilsen Kirsten

Anonym sagde ...

Jeg kan heller ikke se problemet, du har jo ikke aflivet dyrene, og nogle hunde nyder faktisk at blive børstet :)

Den gamle krage sagde ...

Jeg synes det er en skøn tanke at bruge de naturmaterialer der er omkring os.
En knap af et skildpaddeskjold ville jeg være helt vild med!
Så bare kil på, brug hvad du kan få fingre i!

Den gamle krage sagde ...

Jeg synes det er en skøn tanke at bruge de naturmaterialer der er omkring os.
En knap af et skildpaddeskjold ville jeg være helt vild med!
Så bare kil på, brug hvad du kan få fingre i!

bea's blog sagde ...

Jeg vil lage noet av hundeull i fremtiden - sikkert! Det er ikke en problem...
Pung er bare nydelig da!!!
Har laget ny halsband til hunden.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Beatrice

www.bea-nype.blogspot.com

Moster Pips sagde ...

Jeg kan nu godt forstå din kære datter, jeg syntes måske at det er lidt uhumsk og på den anden side er det jo noget pjat.
Hvis du står og mangler gyldent hundehår, må du endelig sige til for vores hund smider vel omkring et par kilo om dagen:O))

dqpage sagde ...

Altså, man har jo ikke aflivet hunden eller plaget den for at få ulden. Derfor ser jeg det ikke som et problem. Men det er lidt eksotisk - lidt uvant, måske.
Egentlig er det en rigtig sød tanke. Jeg er sikker på at Alberths mor kommer til at sætte pris på sin gave. Hun vil altid have noget der minder hende om sin hund.
hilsen Mona

KirstenK sagde ...

Jeg har ikke noget problem med at hundehår i garnet...jeg har selv spundet fra mine egne hunde Fido og Wenja somnu sidder i hundehimlen og fortæller de andre hunde om hvordan deres pels blev omdannet til garn...god lørdag til dig!

Anonym sagde ...

Alletiders ide, alt bør bruges. Det er jo uld altsammen. Det er en fornøjelse at følge med i dine nye ideer. Mange hilsner Britt

Helle Kronby sagde ...

Jeg kan ikke se noget problem, man har jo brugt hundehår i mange mange år og jo især der hvor du bor - i Grønland.

Stella Dea sagde ...

Hvor er den fin den lille taske og hunde ejeren vil da elske den. Jeg må dog tilslutte mig datteren lidt. Der er altså også noget på mig som stritter når vi taler strik af hund eller kat eller hest for den sag skyld. Kan ikke sige dig hvad det er, men der er bare et eller andet som siger mig, at lige de dyrs hår ikke vil passe til mig. Tror det har noget med traditioner at gøre. Hvad man føler passer og ikke passer, ellers havde vi jo heller ikke den oppiskede stemning når nogen slagter eller spiser en hest, eller når prins Henrik siger han har spist hund. Uanset hvad min underbevidsthed siger mig, er den lille taske bare fin.

Pernille sagde ...

Jeg synes ikke det er noget problem, og alligevel kan jeg mærke et eller andet stritte.

Jeg tror mit største problem vil være, hvordan ulden eller hårene fra det enkelte dyr agerer. Jeg troede måske at hundehår ville være for glatte at strikke med. At de ville arbejde sig ud og stikke af.

Men det ser ikke sådan ud, og hvis ikke det kradser synes jeg det er fint :)

Helle sagde ...

Nei, jeg ser ikke problemet. Har mange ganger tenkt at vi skulle ha spart på alt det håret vår langhårede gravhund legger igjen og gjort noe fornuftig ut av det. Syntes heller tanken og ideen var både morsom og god. :)

Susanne sagde ...

Synes bestemt man kan bruge hundeulden.
Den er lækker varm og meget smuk.
Børster selv underulden af vores Tervueren, for at fodre rokken eller håndtenen med det.
Jeg synes det er vild lækkert at tage min hundeuldstrøje på:-)

Anonym sagde ...

Jeg synes ikke det er lækkert. Men jeg er heller ikke hundemenneske overhovedet. Lugter den af våd hund, hvis den bliver våd? ;-)