torsdag den 26. juni 2014

Som en fisk i vandet? NOT!

Blogbestyreren fjumser rundt i Paris med kæresten, så må jeg jo selv i gang...

I får lige lidt billeder fra dagens fotosession på Ragna:

Find fisken
Status på ryggen, for dem som er interesserede

Jeg er beordret ned at ligge! Og det er ikke liiige i dén situation, at jeg befunder mig som en fisk i vandet!!

Jeg har fået et leje i hjørnet af køkkenet, så jeg kan være i centrum af det hele. Akkurat som en lille hund. Klaus klager over, at jeg ikke reagerer på "sit" og "kom". Nûno mener, at det er fordi Klaus ikke tilbyder en godbid! Det prøvede han så, men det virkede heller ikke :-)

Smerterne er uudholdelige, hvis jeg ikke pumpes med smertestillende af den stærke slags.
Men både lægen, der opererede, og Rigshospitalet, har vurderet MR scanningen og de siger, at der ikke er noget sygeligt, der forårsager tryk på nerverne, bortset fra væske og hævelse. Så ingen ny operation heldigvis!

Men væsken og hævelserne trykker på nerverne og tilskrives, at jeg ikke har været god nok ved mig selv. Har simpelthen ikke forstået, at der skulle så meget hvile og "venlighed" mod mig selv til, som der retteligt skal. Og ventetiden på fys på Sana er jo 4 måneder, så jeg har ikke fået det af vide eller fået den træning, der skal til.

Jeg fik opfattelsen af, at jeg måtte klare det som min krop sagde jeg kunne, men den har jo været bedøvet af medicin og har ikke kunnet advare mig. Og så er jeg jo opdraget til, at man da kan klare hvad som helst, hvis man vil, og jeg skal liiige lave det her færdigt...
Har måske opfattet det lidt som om, at nu var det tændrør skiftet, så kører bilen da videre :) men sådan er det altså ikke. Kroppen har i mange år vænnet sig til de dårligdomme ryggen havde, og nu er de med et væk, så kroppen skal lære et nyt bevægemønster. Jeg er opereret for to ting på en gang, og alene den ene ting kræver sygemelding i 8 uger og jeg har "været sygemeldt" en!!

Har også været presset af, at få butikken/værkstedet op at stå, og af at kunderne ikke skal svigtes. Og så er jeg jo stædig, hvilket altså ikke er kommet mig til gode i dette tilfælde :) Men så kan jeg lære det, kan jeg.

Skal gå hos deres meget erfarne fys nogle gange nu, og ellers være helt i RO. Som fyssen siger: RO, VENLIGHED og ØVELSER. De næste 14 dage må jeg kun sidde op, når jeg spiser og helt ude på kanten af stolen. Må gå lidt rundt, men ikke løfte, ordne vasketøj, storke byen rundt eller lign. Så vi bliver her på Ragna i 14 dage, og der skal være en plan for, hvordan jeg gør, når jeg kommer hjem. Fx. at jeg arbejder 2 timer om formiddagen, hjem at ligge og lave øvelser måske i svømmehallen, og så arbejde 2, max 3, timer om eftermiddagen. Det er en plan som fyssen kan acceptere. Og måske have noget hjælp i butikken som nu, så jeg kan bruge tiden på at producere.

Humøret er ikke det bedste, men jeg har taget det til efterretning, og som fyssen sagde (hun har været fys for fodboldhold) valget er mit: Jeg kan vælge at spille den næste kamp og så må jeg springe de næste 5 over, eller jeg kan springe den første kamp over, og så kan jeg spille de næste 5. Den fes ind! Alligevel er det noget af en udfordring for mig.

Hav en dejlig sommerdag derude.

9 kommentarer:

Annes indfald sagde ...

Klog fys! Ham/hende skal du lytte til!
Fortsat god og langsom! bedring!
Smukke fotos af goplen... de er så fascinerende når de svæver rundt i vandet.

goej sagde ...

Åh, den sygdom, den trækker tænder ud og kræver sin tålmodighed... :-(

Men hvor må det være rart at få at vide, at der ikke er noget galt, ud over hævelse og væske, som tiden kan læge. Sikke en ro det må give....

Nu skal du blot finde roen til at hele... Frem med skitseblokken, hvis det kan lade sig gøre. Så kan du lagre ideerne indtil det bliver muligt at udføre dem.

Rigtig god bedring.

Lydert sagde ...

Hvordan i alverden kan man sende folk hjem fra en operation uden at give ordentlige instrukser? Øv
Pas nu på dig selv

Marianne sagde ...

Hvor er det dejligt at der ikke er noget sygeligt i ryggen der skal opereres. Men ja det er hårdt at blive holdt på pause . Men det ville være dumt ikke at tage det alvorligt. Du skulle jo gerne kunne arbejde med dit glas og maleri i rigtig mange år endnu :)
Håber det fra nu går stille og roligt fremad - men dog fremad :)
Knus og varme tanker fra mig

Pia´s Hverdag sagde ...

Åh det må være svært ... Man er så vant til at man da liiiige, og bare liiiige lidt mere ....
Håbet at du kan slappe af med at være stille trods alt, en skam at jeg ikke kan hjælpe dig i forretningen, det kune være sjovt at være lige der ...
God bedring.

Marianne sagde ...

Rigtig god bedring til dig. Sender lige lidt god energi :)

Kirsten sagde ...

Ja så ved du jo nok hvad du skal vælge :(
Jeg forstår så sandelig godt at du er lidt nede, for som du siger så er vi jo "godt" opdraget til noget helt andet.
Men søde Dorit læn dig tilbage, prøve at nyde opvartningen, og bliv så lige frisk igen :))
Knus til dig og god bedring
PS Smukke billeder

dqpage sagde ...

Hvor er det alligevel heldigt, at du ikke skal igennem en ny operation. Og det lyder som om du nu er i gode hænder - at der nu er en behandlingsplan der duer, omend den kræver tålmodighed. Jeg forstår godt det ikke er sjovt - men heldigvis er der håb forude. God bedring til dig..

annelises kreativiteter sagde ...

Hvor jeg føler med sådan et energibundt som dig som har svært ved at holde sig i ro men du bliver nok nødt til at lytte til de kloge hoveder hvis du skal komme ovenpå. Jeg havde det på samme måde da jeg blev opereret i skulderen. Håber at du kan holde humøret oppe og nyde sommeren. Rigtig god bedring