Til mit indlæg "Mor fisker" var der flere af jer, der spurgte om det var rødfiskens tunge I kunne se. Det tænkte jeg også engang. Men, nej, det er det ikke - det er svømmeblæren, der har presset mavesækken ud. Rødfisk går på dybt vand, og når man hiver dem op fra 125 meter, som denne her er, stiger trykket indeni fisken. Øjet buler også voldsomt ud. Hvis man fanger en torsk på den dybde, kan man godt sætte den ud igen, og den vil leve videre, men ikke rødfisken. Den er ødelagt.
Efter kort tid i luftens ilt falmer den røde farve. |
En ordentlig baljefuld... |
Vi er gået i land for at filetere rødfiskene. Der var 5 kg filetter til hver familie! |
Skrogene ryger i havet igen og recirkuleres - føde for måger, ørne, ræve og andre fisk m.fl. |
8 kommentarer:
Flot og grim fisk.. jeg kan ikke rigtig bestemme mig ;-)
Men helt sikkert velsmagende.
Jeg så rødfisk på Brættet sidste sommer. En flot fisk. Jeg fik desværre ikke smagt den, men hører fra min søn, at det er en dejlig spisefisk. Fin fangst I fik der :-)
Tak for info :)
Jeg glemte at spørge da du udgav indlægget, men troede også at det var tungen. Så lærte jeg også noget i dag :))
Det ser så dramatisk ud!
Men tilberedt er det en lækker fisk.
Mmmmm rødfisk smager utrolig lækkert, men et kønt syn er det absolut ikke og vel også en ret makaber død. Det havde jeg aldrig hørt om før.
Så har jeg et spørgsmål mere ;0) har de alle øresten, eller ??
Lækkert lækkert. Jeg glemmer aldrig engang jeg i Grønland fik serveret nyfanget rødfisk - just halet op af Isfjorden 20 min forinden. En uforglemmelig oplevelse :o)
Dette var nytt for meg! Har aldri smakt denne fisken. Dere hadde en ordentlig fangst!
Send en kommentar