torsdag den 8. marts 2012

Smoke on the water...

Smukt er det, når sørøgen bølger afsted i solnedgangen.

Det er ikke bare koldt - det er RIGTIG KOLDT! Men vi skal ikke klage - inde i Kangerlussuaq (Sdr. Strømfjord fryser det 33 grader, hvilket svarer til minus 44 grader, når man tager chillfaktoren i betragtning. Her har chillfaktoren i dag betydet en relativ temperatur på minus 35 grader.

Stakkels Ronja - hun elsker sne og kan godt holde varmen, hvad pelsen angår. Men hun fryser de små poter, så turene er ikke lange. Nogen gange lægger hun sig ynkeligt ned på siden og holder alle fire poter i luften. Så må "hundemor" her lige varme dem lidt.
Jeg har prøvet med sokker, men NEJ, dét er ikke muligt for hende, hun danser og hopper rundt som var f... i hælene på hende :-)
Har ellers læst, at japanske forskere har fundet ud af, at hundene har et særligt blodcirkulationssystem i poterne, som gør, at de kan holde varmen helt ned til minus 35 grader. Det gælder åbenbart ikke Ronja, men nu er hun jo heller ikke en "rigtig" hund... :-)

Jeg kan se på DMI, at temperaturen i næste uge skal bevæge sig helt op omkring de minus 15 grader - så må jeg hellere se at finde forårstøjet frem ;-)

6 kommentarer:

violykke sagde ...

Ha ha ja lige som vi gør her i det lidt varmer syd :0)

dqpage sagde ...

Det lyder godt nok frysende koldt !
og en stor kontrast må det være, når I lige er landet fra Thailand.
Her begynder foråret så småt at titte frem.
hilsen Mona

Janne Jacobsen sagde ...

Ja, smukt er det.
Jeg har kun oplevet så lave temperaturer en enkelt gang - og det værste er når rimen i hårene i næsen får næseborene til at klappe sammen. Det kan jeg ikke li'.

Kludemutter sagde ...

Fryser bare ved tanken om den kulde der rammer jer ;)
Stakkels hund ;))

Sikke et godt billede.

Yt

Marianne sagde ...

Sikke et billed - minder om mosekonebryg.
Hold fast, sådan en kulde kan jeg slet slet ikke forestille mig.

Stakkels Ronja, godt hun har en til at varme sig ;0))

Karen S, Lykkefanten sagde ...

brrrr, det lyder ganske køligt. Håber, DMI har ret i de lidt mildere temperaturer i næste uge, for -30 er ikke noget, jeg vil se frem til at besøge, hvorimod -15 er til at leve med ;)
Forresten, velkommen hjem ;)