mandag den 26. marts 2012

Tankevækkende radio

Jeg lytter ofte til P1, når jeg går hjemme. Især udsendelsen Natursyn er populær. Klaus fortalte mig om det sidste program han havde hørt noget af i bilen - det handlede om babyelefanter. Så Fru Dyre-elsker her måtte naturligvis ind på DRs hjemmeside, hvor det kan downloades, så man kan høre det, når man vil. Man kan også abonnere på Natursyn via podcasts.

Den seneste udsendelse handler om Dame Daphnes arbejde i Kenya med at redde forældreløse babyelefanter med det formål, at udsluse dem til et liv i naturen. Hun har stiftet David Sheldrick Wildlife Trust som en non-profit organisation, der arbejder for Kenyas vilde dyreliv.
Foto: Dorte Dalgaard, lånt fra DRs hjemmeside.
"Dame Daphne Sheldrick og hendes ansatte redder babyelefanter fra at dø alene på savannen. I årevis passes og plejes de, indtil de er parate til at vende tilbage til et frit liv i den vilde natur. De mindste bliver som her luftet hver dag af deres passere i Nairobi National Park.


- Elefanten er et meget menneskeligt dyr. De har alle de menneskelige følelser, som vi har. De har samme levetid, som vi har. Så en elefants alder svarer til et menneskes alder. Men som små, er de langt kvikkere, end vi er.


Modermælkserstatning og omsorg Det har taget Daphne over 28 år at finde ud af, hvad der skal til for at få elefantungerne til at overleve og trives. Hun fandt endelig frem til en opskrift på elefantmodermælkserstatning, der kunne give de mindste unger den rette ernæring. Og hun fandt ud af, hvordan elefanternes skulle stimuleres og plejes socialt, så det minder mest muligt om elefanternes naturlige flokliv på savannen.

- Det vigtigste var her at finde ud af, at vi skulle erstatte ungens elefantfamilie med en menneskefamilie, forklarer Daphne Sheldrick.
Elefantungerne, der nu er blevet voksne, glemmer ikke deres menneskefamilie. I denne uges Natursyn fortæller Daphne blandt andet, hvordan en stor hunelefant for nylig vendte tilbage til et af organisationens rehabilieringscentre i Tsavo for at vise passerne sin nye baby."


Orwa her blev fundet helt alene på savannen sidst i november måned i 2011 godt halvandet år gammel. Edwin mener, Orwa så sin mor blive dræbt af krybskytter, der slog hende ihjel for at få fat i hendes stødtænder. Over en måned senere er Orwa stadig dybt traumatiseret på grund af oplevelsen.Foto: Dorte Dalgaard, lånt fra DRs hjemmeside.
Nu har jeg købt et fosterprogram for Kilabasi - en forældreløs baby fundet 4. januar 2010, 19 måneder gammel og stadig afhængig af modermælk.
Kilabasi, 19 måneder gammel.
For 14 dage siden hørte jeg om bæredygtige safari-camps i Kenya, hvilket meget vel kunne være næste rejsemål :-) Tjek DR hjemmeside www.dr.dk/natursyn - det er tiden værd.

5 kommentarer:

Madame sagde ...

Det er gribende at læse! Tak fordi du fortæller - jeg må ind og finde udsendelsen, for det er også lige noget for mig.

dqpage sagde ...

Hvor er det bare fint :o)
og tak for linket.
hilsen Mona

violykke sagde ...

Hold nu op, men tror jeg har set et program om det for længe siden, det var meget lærerigt og tak for dette oplæg.

Gitte sagde ...

Den udsendelse må jeg da også høre..hvor er det dejligt at der findes mennesker som har så stor en kærlighed til dyr. Knus og en dejlig aften til dig

Ulla-Bella sagde ...

Så fantastisk lesing. Det er en viktig jobb de gjør!
Din nye tapet er kjempeflott! Ett slikt kart kunne jeg tenkt meg:)