lørdag den 25. maj 2013

Om at gå i gamle fodspor på en lille bitte græsk ø

Netop ankommet København efter en fantastisk dejlig ferie i Grækenland sammen med to hold gode venner, må jeg vist hellere se at få skrevet et indlæg. Internetforbindelser og tiden har ikke været til det dernede. Vi har virkelig slappet af og været til stede!
I Athen, hvor vi travede rundt 2 dage, boede vi på Hotel Attalos i denne gade med udsigt til Akropolis. Det lykkedes mig ikke, at finde ud af, hvad disse træer med de smukke blåviolette blomster hedder. Ved du det?
Sjov og alternativ gadebelysning - det MÅTTE jo på bloggen :-)
Fra Athen sejlede vi 3-4 timer til øen Folegandros, som ligger nordvest for Santorini i Kykladerne. Her var jeg på maleferie i september for 18 år siden. Jeg fik genset alle "gerningsstederne" og vist Klaus og vennerne, hvilken fantastisk lille ø det er. Øen er 12 km lang og 1 1/2 km bred og meget bjergrig. Der er en havn, en by og en landsby. Det lyder umiddelbart kedeligt, men er det ikke. Folk er utroligt venlige og imødekommende, og naturen vild og dramatisk.

Her sidder jeg på stedet, hvor jeg ofte sad...
... og malede for 18 år siden. På et lille torv i den gamle bydel Castro.
Læreren dengang var græske Fotis Papadoupolos, som heldigvis stadig bor på øen sammen med sin danske kone Anne. Vi tilbragte et par dejlige og hyggelige aftener sammen med dem.
Og det traf sig sådan, at jeg faktisk blev hyret til at undervise et malehold på Folegandros 2 uger i september - det vil I HELT SIKKERT høre mere om!!
Vi boede ved havnen Karavostasis og spiste hver morgen på denne lille og meget hyggelige cafe hos Manolis.
Her sad vi nogle gange i tiiimer og vegeterede.
På det lille hotel Coral få skridt fra havnen havde vi et par skønne små lejligheder, kan man vel kalde dem. Vi havde gårdhaven for os selv, og forstod at hygge os. Det lillebitte hus i baggrunden var Anne og Fotis hjem gennem mange år.
Der er vist flere katte på øen end der er indbyggere - i hvert fald var de allestedsnærværende (nogle havde det bedre end andre!) Denne lille, og meget fine killing, var meget kælen og som I kan se forstyrrede hun ofte, når jeg fotograferede :-)
Mit dyrehjerte havde det hårdt - det er svært, at se dyr have det skidt. Jeg fik et par venner dernede selvom jeg ikke er decideret katte-menneske. Og jeg sikrede mig vished for at ejeren rent faktisk fodrer dem.
Et skud op mod byen Chora, som ligger allerøverst på øen. Vi lejede scootere og fik vel set alle veje på øen... ;-)
Hyggelig aftenstemning på torvet - selvom sæsonen knap er startet. Højsæson er juli og august.
Da jeg var der for de mange år siden, var Fotis' gamle onkels kone lige død. Costas, som han hed, blev rigtig glad for mig, som det måske ses af dette billede... Han drev en kombineret købmandsbutik og restaurant, hvor han selv lavede de mest formidable græske retter. Desværre døde han for 10 år siden, men...
...med Fotis' hjælp fandt jeg det gamle sted, som hans datter Irini nu driver. Jeg viste hende det gamle billede og hun blev så glad, at hun straks lavede lidt mad til os. Og butikken/restauranten har ikke ændret sin stil siden Costas' tid.
Efter 4 dejlige dage på øen sejlede vi videre til Santorini - en noget anderledes ø. Men den må I høre lidt om i morgen eller overmorgen.

Hej så længe. Jeg glæder mig til at komme rundt til jer alle og se, hvordan I alle har det.

18 kommentarer:

Marianne sagde ...

Sikke skønne og stemningsfulde billeder.
Dejligt at gense fortiden og alle de skønne minder -
Lyder som fantastiske dage i super selskab.

Marianne

Marianne sagde ...

Ihh altså - det male kursus du skal undervise på i september - det vil jeg altså med på!!!. Min arbejdsgiver har netop tilbudt at ville betale sådan et ophold for mig og jeg har ledt og ledt og ikke fundet noget. Jeg vil med dig !!! Skriver du ikke nok når jeg kan tilmelde mig. :)
Hilsen Marianne.

Fru Hansen sagde ...

Træerne er måske jacaranda træer! Det glæder mig, at læse dine indlæg og om kreativiterne :-) Mvh Pernille

Madame sagde ...

Hvor er det smukke billeder fra jeres ferie, Dorit!
En af mine blogvenner bor i Grækenland og tager sig af herreløse katte - det er ubærligt, hvad hun fortæller.
Det må være dejligt at besøge de gamle steder igen. Den alternative gadebelysning er da fantastisk :-)

Pernille sagde ...

Sikke en dejlig historie og skønne billeder. Og så er jeg vild med den alternative gadebelysning :)

dqpage sagde ...

hej Dorit
Tak for en spændende beretning fra det græske.
Det ser ud til I har haft en pragtfuld ferie - og sjovt med tilbageblikkene. Tænk sig at du fandt de samme mennesker (eller deres slægtninge) som dengang for mange år siden. Det må virkelig have været en særlig oplevelse for dig.
Sjov detalje med gadelamperne :o)

violykke sagde ...

Åh hvor ser det skønt ud, og de træer hold da op lige noget for mig, men hvad det hedder ja det ville jeg da godt vide :0)

Randi B. Jensen sagde ...

Dejlige billeder - ja, jeg skrald grinede da jeg så billedet af gadelamperne, så gemalen måtte op og kigge med :)
Hvor må du have haft en skøn oplevelse på den ø for snart længe siden og skønt ser der stadig ud - glæder mig til at se næste del af dine feriebilleder.

NonnasBlog sagde ...

Det lyder til at have været en aldeles vidunderlig tur med skønne billeder. Tillykke med jobbet i september. Spændende. De træer, du skriver om, kan måske være jacaranda-træer? Vi har oplevet dem i Sydeuropa. De er meget smukke, også hen på sæsonen, når der ligger et helt blåt/lilla tæppe under træerne. God søndag!

Kirsten sagde ...

Det lyder som en fantastisk ferie med ture ned ad memory Lane - fantastisk :))
Og så skal du retur i september - godt gået, det bliver da skønt!
Den gadebelysning er bare super skøn, der burde være flere lampeskærme i bybilledet!

Fletværket sagde ...

Når døre lukkes, åbnes der gerne nogle andre. Dejligt med undervisningsjobbet - og godt at du nu har mulighed for at tage det:-)

Fru Olsen sagde ...

Årh hvor skønne feriebileder.
Tak for delingen, man får jo udlængsel ... SUK ...
Hilsen Mette

Fru Olsen sagde ...

Årh hvor ser der skønt ud, tak for en dejlig tur til Grækenland.
Jeg får rejsefeber .... SUK ....
Hilsen Mette

Stine Hoelgaard Johansen sagde ...

Din beretning er så fin, at jeg helt får lyst til at følge i dine fodspor og vise min mand og børn Grækenland. Selv har jeg været på Rhodos for 27 år side, Paros, Anti Paros, Agistri og Spetses siden hen.
Stine:)

GitteBlinkilde sagde ...

Sikken en fin rejse - Jeg levede fuldstændig med :-) Tak, for en oplevelse <3

Kisser Laptern sagde ...

Du har en god pen. Tak for beskrivelsen af en dejlig rejse - øh, del af en dejlig rejse.

Hilsen Kirsten

Kisser Laptern sagde ...

Du har en god pen. Tak for beskrivelsen af en dejlig rejse - øh, del af en dejlig rejse.

Hilsen Kirsten

Helle sagde ...

Nesten så jeg kjenner "luktene" og hører lydene som jeg forbinder med Hellas når jeg ser bildene dine og leser din fortelling. Nå kjenner jeg at det begynner å bli litt for lenge siden vi besøkte Hellas. Gresk mat, tavernaer, - husker egentlig ikke hvorfor det er så lenge siden..?

God ferie. :)