søndag den 13. februar 2011

Tør jeg nu fortælle det?

Ja, jeg ved altså ikke rigtig om jeg egentlig tør fortælle det... Holder I så op med at besøge min blog?

Jo, altså, ser I...

...det forholder sig faktisk sådan, at...

...jeg rent faktisk har en frimærkesamling! Hanne har startet en fotoleg om hverdagsbilleder, som jeg dog ikke er tilmeldt. Men lørdagens emne var: "Vil du med hjem, at se mine frimærker - noget om at samle".

Det særlige ved min frimærkesamling er dog, at jeg selv har lavet den. Jeg har lavet en hel del af de grønlandske frimærker. Det vil sige, jeg har ikke lavet selve motiverne, men designet og typograferet mærkerne. Hvor mange, har jeg ikke tal på, men det er efterhånden en del. POST Greenland har udgivet egne frimærker siden 1938 og udgiver 20-22 hvert år.

Flere af jer har spurgt, hvad jeg egentlig IKKE laver? Er der noget jeg IKKE kan? JA, der er en masse! Men hvorfor fortælle om dét man ikke kan? Hvad er pointen? Jeg vil hellere fortælle om det jeg kán, så derfor.... ja, og jeg véd godt, at jeg spreder mig meget, men..

I får her et lille indblik i bare nogle få af dem jeg har layoutet.
Kyssepigerne her, som John Rasmussen har fotograferet, vandt prisen som det bedste frimærke i Europa i 2004. Det udkom senere i en anden udgave i anledning af 50 året for det første EUROPA frimærke. De europæiske lande udgiver hvert år et EUROPA frimærke under et særligt tema.

Et lille udvalg, hvor I kan se, at jeg har haft fornøjelsen af en hel del af den kongelige familie :-)


Jeg har altid syntes, at frimærkeverdenen var støvet og kedelig, men efter at jeg har stiftet bekendtskab med frimærker på denne måde, har jeg opdaget, at det er en fascinerende og lærerig verden. Man får en enestående indsigt i et lands kultur, geografi, natur, kunst, og meget mere via frimærkerne.
Der findes en bog "Frimærkerne fortæller om Grønland" - den kan stærkt anbefales, hvis man er interesseret i dette emne.


Beklager at billedet er blevet lidt gult...

Frimærkerne I ser her, er offset tryk og ikke stålstik, som mange ellers forbinder med frimærker. POST Greenland har udgivet en hel del frimærker i stålstik, og senere vil jeg fortælle jer om Martin Mörck, og nogle af hans kunstværker. Martin er samtidig en af vores gode venner og et dejligt menneske. Han er gravør og har graveret mindst 60 af de grønlandske frimærker og mange af de danske. Jeg har ikke haft den ære, at typografere nogle af hans frimærker  - han er selv eminent til det. Men jeg kan jo håbe :-)

Martin er i øvrigt dén, der har lavet gravuren på de nye danske pengesedler. Kast lige et blik på disse fantastiske kunstværker... du har det sikkert i hænderne hver dag, men du ser det ikke...

Lige nu sker der ikke så meget på kreafronten med strik, hækling, filtning, sælskind og alt det andet - der skal males - men jeg kommer igen...

15 kommentarer:

Margith sagde ...

Sikke et dejligt indlæg med smukke frimærker :-)

Marianne sagde ...

Jeg vil rigtig gerne komme og se din frimærkesamling :)
Det lyder ret spændende.

Marianne

Anita Tørmoen sagde ...

Flotte frimerker du har typografert:) Kanskje du kan fortelle litt om selve arbeidet med å typografere.

Lydert sagde ...

Du bliver da ved at overraske med dine fantastiske, kreative evner
Imponerende

Kisser Laptern sagde ...

Skøn niche at finde dig i - også! Så kommer du rigtig verden rundt (gnæk gnæk).

Glædelig søndag.
Kirsten

KIRKEBY sagde ...

Hvor er du god :-)
de er super fine..
vh Maria

***Hos Mutter*** sagde ...

Du er super dygtig. Måske kunne du lave noget smukt til Danmark også. Vores er ofte så kedelige.

Anonym sagde ...

Det er jo helt forrygende så kreativ og dygtig du er på utrolig mange områder, og netop derfor er det så spændende at følge din blog (og jeg vil meget gerne se dine frimærker).

Varme hilsner fra

fru Jensen
Gudhjem

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Jeg holder helt klart med Mutter Dorit, vi skal have noget kulør på de Danske mærker, og nu er vi ved at være trætte af det klister Margrethe kommer i sit hår, jeg tror at det er til ekstra hold i nakken.
I kærlige tanker, god aften.

Majken Hammer sagde ...

Nej hvor flot - du er bare en rigtig multi-kunstner :)
Vh
Majken

KirstenK sagde ...

Hvor spændende... du er en alsidig "dame" må man sige...spændende at høre lidt on typograferingen (hedder det det?) af frimærkerne

Hanne sagde ...

Dejligt indlæg om endnu en skøn ting du laver.
Jeg høre absolut heller ikke til i kategorien der holder sig til en ting.
Jeg synes det fantastiske ved at sprede sig er, at man kan inspireres og udfordres at anvende nye materialer med gamle teknikker og omvendt.
God maledag herfra

anette lyskjær sagde ...

Som med alt hvad du kaster dig ud i Dorit - UG til fingerspidserne. Du har så mange talenter og er sprængfyldt med kreative idéer.

violykke sagde ...

Ej jeg må nu sige jeg syntes vi har nogle rigtig fine frimærker, her i danmark, som både er oplysende og munter, syntes ikke man kan sig de er kedelig, i skal bare lad være med at købe dem med Droningen. Og så vil jeg sige at dine Dorit, er rigtig fine. Jeg gemmer altid frimærker når de kommer fra andre lande, bare fordi og måske man en dag skal bruge dem ?

Linnea skriver: sagde ...

Måtte lige finde tilbage til dette indlæg, som jeg aldrig nåede at få kommenteret.
Hvor skønt at møde en anden af hunkøn som samler frimærker. Selv er jeg godt nok ikke aktiv samler mere men var det i mine unge dage. Det var DK, Færøerne og Grønland. Selve frimærkerne, førstedagskuverter, helark, firblokke osv. osv.
Sjovt at blive mindet om;-)