lørdag den 21. maj 2011

Arktisk bonde i sving

Vejret i går var aldeles pragtfuldt - vi havde faktisk 35 grader i solen på terrassen!! Og kalenderen siger 20. maj, så det kribler i fingrene efter at komme i jorden. Så er der jo ikke andet at gøre end at begynde at grave!!

Og hvad dukkede op af sneen - mistbænken!! Godt jeg fik afmærket den sidste år, så vi ikke skal lede efter den igen.

Sådan ser der ud nede fra mistbænken - som I kan se var der NOOOGEN kubikmeter sne at flytte!!

Forunderligt var det at opdage disse rabarber under mindst 1 1/2 meter sne... de må simpelthen have en biologisk kalender indkodet i generne.

Sådan her så samme sted ud efter et par timer i solen.

Her er det forhaven, som også fik en tur - den ser noget sølle ud efter at have været begravet i 1 1/2 m sne, men lige om lidt vil den stå frodig af rosenrod, niviarsiaq (gederams), røllikker, valmuer, lupiner, potentiler og fjeldsyre samt græs... og måske et par mælkebøtter.

Naboerne Helle og svoger Mads kom hjem fra DK og blev straks smittet af gravefeber...
og naboen Malik længere henne var også gået i forårsmode...

Se hvad Helle fandt svømmende rundt i isvandet, da hun nåede ned til mistbænken - vi har ikke orme i Grønland (vi har jo permafrost) men dette ligner grangiveligt regnorme!! Og de var levende!!! Det må være dem hun satte ud sidste år. Tænk, at de kan leve - de må simpelthen have kølervæske som kropsvæske.

Efter en hel dag ude med god champagne på terrassen for at fejre foråret og Mads og Helles hjemkomst, en masse sol og ikke mindst gravearbejde, fik jeg en velfortjent lur på sofaen - naturligvis i selskab med gravhundene... Ronja skal altid ligge ovenpå.

I dag er det heldigvis gråvejr, så kan jeg med sindsro beskæftige med med maleriet indenfor...

13 kommentarer:

Helle sagde ...

å hjelp tenker jeg når jeg ser all den sneen. Utrolig hvordan ting spirer, eller overlever i all den kulde.

Så deilig sovebilde, tror det er noe med gravhunder og varme, for vår Maja sover helst alltid i nærheten av,(eller på), matmor.

Kludemutter sagde ...

Det må altså være helt specialt at leve i det Grønlandske klima.
Sikke nogle overarme i må have ;))

Yt

Kirsten Søeballe sagde ...

Skøn overskrift du har valgt til indlægget :-)
Det varer nok ikke særlig lang tid før I kan få rabarbertærte. Man kan jo ligefrem se at de vokser .

Kisser Laptern sagde ...

Der er forskel på havearbejde, hva'?
Jeg har været ude i formiddag for at fjerne ukrudt for anden gang.

Hilsen Kirsten

Ulla-Bella sagde ...

Tenk at dere ennå har så mye snø! Koselig bilde av dere i hvilestilling:)

Madame sagde ...

Sikke nogle skønne billeder - nu forstår jeg rigtigt, hvilke vilkår man levet under i Nuuk. Tænk at der er levende regnorme og små skud under 1½ meter sne. Jeg havde troet, at det var lyset, der fik planter til at skyde. Fantastisk at se, at du kan stå der i bare arme, når der er så meget sne - men 35 grader må hurtigt kunne få kål på sneen.
Tak for din kloge kommentar hos mig! Jeg er sikker på, du har fat i noget væsentligt, og at man som forældre skal kunne tage konflikter med børnene.

Linnea skriver: sagde ...

Det er altså næsten ikke til at forstå, når du skriver "35 grader" og samtidig viser så meget sne. Virkelig et kontrasternes land. Hvor regner du med, at sneen vil være smeltet?

Tovepia sagde ...

Jeg skal si det var aktivitet her, og ikke så lite snø heller! Håper sola kommer og smelter vekk den snart;)
Så flotte bilder du lager, koselig blogg!
Ha en fin søndag, klem fra meg;)

Anette sagde ...

Dejlige billeder af et noget anderledes havebrug, hernede skyder det hele jo med fuld fart og græsset skal slås hele tiden.
Men hos jer skal det sikkert nydes i fulde drag når der er mulighed for det.
Tænk at regnorme kan overleve og rababer skyde under sneen, så lærte jeg også noget i dag :o)
KH Anette

Marlene sagde ...

Den lur var vist mere end velfortjent.

Kram Marlene

Fru Olsen sagde ...

Sneen vil nok være væk om 3 uger ca. - det afhænger af sol og regn. Bare solen er fremme går det stærkt - og så skal der altså heller ikke falde mere !!! :-)

Vi lever med det på godt og ondt - i dag er Klaus fx. på skøjteski Lille Malene rundt - Lille Malene er et af byens fjelde - der er skiløjpe rundt ca. 20 km. Meget af ruten vender mod nord, så sneen er god nok endnu.

Fru Olsen sagde ...

Sneen vil nok være væk om 3 uger ca. - det afhænger af sol og regn. Bare solen er fremme går det stærkt - og så skal der altså heller ikke falde mere !!! :-)

Vi lever med det på godt og ondt - i dag er Klaus fx. på skøjteski Lille Malene rundt - Lille Malene er et af byens fjelde - der er skiløjpe rundt ca. 20 km. Meget af ruten vender mod nord, så sneen er god nok endnu.

Kirsten Søeballe sagde ...

Min mor elsker bare det her indlæg. Hun synes det er helt fantastisk at I kan have så meget varme og så meget sne på samme tid. Og så at regnormene har overlevet :-)