søndag den 1. januar 2012

Oxidering af sølv med æg

Maske-ringen, som jeg fortalte om i går, skulle jo oxideres. Men mit oxideringsvæske må have været for gammel, for det var spaltet til vand og en sort grumset masse, og virkede ikke.

Hmmm... øv, og den skulle bare oxideres NU!! Kender I det?

Kom i tanke om, at man jo siger, at man ikke skal spise æg med en sølvske, fordi den bliver sort. Det er svovlet der gør det. Så jeg kogte to æg, smadrede dem, lagde ringen i, og låg på et par timer.


Den blev også sort, men ikke nede i fordybningerne på selve masken. Måske var jeg bare for utålmodig, men jeg fik den pudset og gav den tusch indtil videre. Nu må jeg have fat i noget nyt oxideringsvæske.

5 kommentarer:

Marianne sagde ...

Tålmodighed er en dyd ;0))
Skøn æggemad :)

Anette sagde ...

Det er en meget smuk ring Nûno har lavet. Lige som dine luffer også ser rigtig dejlige ud. Det må være dejligt at have så mange kreative gener i familien.
KH Anette

dqpage sagde ...

hej Dorit
Smart - og lige til højrebenet at lægge ringen ned til æggene ;o)
og i en håndevending er der jo altid tusch.
Talentfuld datter, må jeg sige :o)
for det er da en hammer flot ring.
hilsen Mona

Unknown sagde ...

Hej. Jeg ved ikke om nogen læser de her indlæg mere, men hvis i skulle have brug for at oxidere sølv på en anden måde end med æggemadder, så kan man på apoteket og måske i Matas få svovlsalve 2%. Smør det på de områder der skal oxideres og efter ca. 20 min er der et mørkt sort-blankt oxid lag. Held og lykke med det.

Unknown sagde ...

Æggene være hårdkogte, gerne med grøn blomme. Så er svovlet mere aktivt virkende.
Personligt ønsker jeg ikke at bruge svovllever, da det stinker, og jeg bor i lejlighed, så jeg har ingen åbenlyse steder at stå med det.

Har samlet en del opskrifter på forskellig patina, men øsnker ikke at have et større arsenalaf forskellige kemikalier liggende herhjemme.

Men svovlsalve, det lyder som en god ide. Det vil jeg prøve at få fingerne i.