søndag den 27. januar 2013

OPDATERET: Mindre og mindre af mig... + opskrift på nemme boller uden mel

Der bliver stille og roligt mindre af mig dag for dag :-) Som jeg tidligere har skrevet undlader jeg pasta, ris, kartofler og andre simple kulhydrater fx. sukker. Jeg spiser groft, fedt og proteinrigt. Lige nu står vægten lidt stille, men ellers er der blevet 3,5-4 kg mindre af mig siden nytår. OG jeg er begyndt at svømme igen, så jeg klapper lige mig selv på skulderen ;-) Jeg er IKKE sportsmenneske og IKKE bevægelsesbegavet. Jeg HADER at svede, så jeg nyder i dén grad, at svømme - her sveder man nemlig ikke ;-) Og så giver det rigtig god motion, da vand øger modstanden og leddene skånes.

Jeg eeelsker brød, og alt det hvide mel duer jo ikke, så jeg bager mit eget. Disse boller smager rigtig dejligt med bløde oste eller smurt med smøreost og et par skiver hamburgerryg.



NEMME BOLLER UDEN MEL
100 g solsikkekerner
50 gram sesamfrø
50 gram mandler
males til mel i foodprocesser eller blender og
tilsættes
100 gram hørfrø
100 gram græskarkerner
4 spsk HUSK
2 tsk bagepulver
1-2 tsk salt
3 sammenpiskede æg
1 slat olie
ca. 1 dl fløde (alternativt revet ost)

Blandes godt og sættes på bageplade med en våd ske. Bages 30-35 min. ved 160 grader.

Se også de andre opskrifter jeg bragte og henviste til i mit indlæg 10. januar.

19 kommentarer:

Merete sagde ...

Må klart prøves ... de ser lækre ud.
Jeg har netop "overstået" 10 dages udresningskur (dvs først 4 nedtrapningsdage, 10 dages saft udrensning og nu 4 dag optrapning..) man blir så frisk, det er skønt for ledsmerter og ikke mindst 7 kg lettere på de nu 14 dage ;0)

Aslaug/Strikkefåret sagde ...

Flot med dit vægttab - jeg er selv igang med en kostomlægning og den opskrift her skal prøves, lyder rigtig lækker

From Dührkoop sagde ...

Lyder som en super god opskrift, hvor brødet ikke bliver overdrevent groft, når nu du blender nogle af frøene/kornene??
Køre pt. efter samme koncept som dig i et forsøg på at komme af med det ekstra. Savner dog også brød en gang i mellem,og har afprøvet flere opskrifter - men har ikke været så vild med resultatet.
God søndag aften!
Gitte

dqpage sagde ...

Tillykke med skrumpningen :o)
der var en ret spændende udsendelse på DR2 i aftes om sukker. Den gav lige lidt at tænke over.
Også jeg er igang med at smide nogle kilo - prøver at indtage proteiner frem for kulhydrater og tæller kalorier. Der er meget spændende ny forskning omkring kost osv.
hilsen Mona

Marianne sagde ...

Hvor dejligt med vægttabet - jeg bruger nøddebrødet ind i mellem - skåret i tynde skiver og ristet i ovnen er det supersnack :)
må da helt sikkert prøve dine boller :)

Madame sagde ...

Hvor er det flot at du har tabt så meget på den korte tid! Tillykke! Og tak for en spændende opskrift, der skal prøves her - den minder lidt om stenalderbrødet, som er in for tiden.

Stella Dea sagde ...

Uhmmmm de ser lækre ud. TILLYKKE med det flotte vægttab. Godt gået.

Anonym sagde ...

Stort tillykke, jeg snupper lige dine opskrifter. Vil være med :o)
Ha`en dejlig dag

Pia sagde ...

Tillykke med det fine vægttab. Selv ville jeg vælge svømning som sidste udvej, men godt der er lidt for enhver smag :-)

Anette sagde ...

Godt gået - eller svømmet ;o)
Bollerne ser lækre ud, de skal prøves.
KH Anette

Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. sagde ...

You go girl..! ;-))

annelises kreativiteter sagde ...

Tak for linket til de dejlige opskrifter. Jeg har prøvet stenalderbrød og det smager himmelsk, men er ikke et billigt brød. Hvem siger også at det skal være det. Glæder mig til at prøve de andre.

Fletværket sagde ...

De ser lækre ud - men hvad er HUSK?

Strikkelis sagde ...

Hej, nu er der købt ind til boller og de er i ovnen, men hvor varm skal den være og hvor længe.

Strikkelis sagde ...

Hej, nu er der købt ind til boller og de er i ovnen, men hvor varm skal den være og hvor længe.

Anette Lyskjær sagde ...

Sådan Dorit - og tak for opskriften.
Mit liv handler PT om præcis det samme - og samme vægttab som dit.
Held og lykke med resten.

Fru Olsen sagde ...

Strikkelis: Ovn på 160 grader i ca. 30-35 min.

Fru Olsen sagde ...

Annelise: Nej, brødet er ikke billigt, men man spiser ikke så meget af det.

Strikkelis sagde ...

Tusinde tak, det var sådan jeg gjorde og de er formidable, smager virkelig godt, også uden noget, bestemt ikke sidste gang jeg bager dem.