søndag den 25. maj 2014

ADVARSEL: Meget høj nuttetheds-faktor!

Vi hygger os gevaldigt med at følge familielivet på flåden ved siden af Ragna. De små er simpelthen det mest nuttede jeg har set længe. Og det er helt klart at de voksne har deres hyr med at styre dem.

Forleden aften, da de kom hjem til reden, havde de voksne travlt med at komme op på flåden og pudse og frisere sig til natten. De små kom også op efter lidt tid - de skulle liiige… Alle pudsede sig lidt, men så tog fa'en ved ungerne. De hoppede i en efter en, og myldrede hen til vores trosser, hvor de kunne nippe lidt natmad. Ja, så måtte de voksne jo ståp op igen og værsgo følge med, for de får ikke lov, at være uden opsyn.

En lille film på 10 minutter:Dødsfald i familien
Desværre kom de hjem en dag med kun 4 små i kølvandet. Vi ledte og fandt den femte flydende i vandet ved siden af reden - død :o(

Klaus gik i BR og købte et lille net på stang, fiskede den døde unge op sammen med de resterende tre æg, som de ikke havde ligget på et par dage, og begravede det i skraldecontaineren. Og så holdt vi gravøl!

6 kommentarer:

randiglensbo.dk sagde ...

Hold nu op, hvor er de kære de små! Der er ikke noget "grim ælling" over nogen af dem :-)

Randi B. Jensen sagde ...

Har set den lille film på FB - jeg tror, jeg vil sidde ude og kigge på dem hele dagen, hvis de var mine "naboer" - det er rigtig sjovt at se, hvor travlt de gamle svaner har med at hive i rebene :)
Hvor synd, at de har mistet en af ungerne, men sådan er naturens gang.

Aslaug/Strikkefåret sagde ...

De er bestemt nuttede og det må være hyggeligt at følge denm så tæt på :)

Har lige set fjernsynsudsendelsen - sjovt at se og høre - kunne af gode grunde kun forstå det du sagde ;))

dqpage sagde ...

De er da godt nok kære :o)

Randi sagde ...

Ja det har du ret i :O) Hold da op hvor er de nuttede.

Stella Dea sagde ...

Skriiiiiiiiig hvor er de pusse nuttede. Så søde som små og så smukke som voksne. Man får lige en lille smule ondt i hjertet over den druknede unge, men sådan er livet jo også.