fredag den 9. maj 2014

Hvordan holder man fri?

Hvad laver man? Og hvordan laver man ingenting? Jeg har helt glemt, hvordan det er at holde fri. Efter måneder med arbejde HVER dag - det føles ikke som arbejde, men det er dog bestemt, hvad dagen består af - har jeg pludselig FRI.

Det føles, som at blive stoppet med et brag efter at have kørt 200 km i timen. Stilhed og rastløshed. Men hvor har jeg glædet mig, og det skal nydes!

Vi landede i Danmark i aftes og påmønstrede vores andet hjem Ragna sent. Klaus skulle til møde kl. 9 med nogle kinesere, men jeg kunne sove, og jeg sov til kl. 12!! Så tikkede der en SMS ind fra Klaus: "Fuck, hvor er det skønt, at se farven grøn igen". Okay, op og trække gardinerne fra...

Udenfor gæsteværelset ser jeg dette syn:

Der er one-way folie på vinduet, så billedet er sløret, men her ligger en svane og ruger. Den har bygget reden på en gammel tømmerflåde, af alskens materiale. Og her prøver den at få fortøjningssnoren til at være en del af bygningsværket.
Taget oppe fra dækket lige ved indgangsdøren. Svanen ruger 34-38 døgn, så det må være lige op over. Ungerne forlader reden efter et døgn, så vi skal nok være heldige, hvis vi skal se dem.
Her kommer hunnen på besøg, tror jeg. Det ser ud til, at det er hannen, der ligger på reden lige nu.
Nå, men jeg kan da se, at vinduerne trænger til en gang Ajax, så det kan jeg da i det mindste gå i gang med. Og så skal cyklen findes frem, og jeg skal en tur ind til Sommerfuglen efter garn, der skal brædder på det gamle stativ på terrassen, så vi kan få et nyt bord, og vi skal ud at købe havestole, og Klaus runder de 55 i morgen, min bror har sølvbryllup, Sara skal opereres på mandag og yngste trolleunge med kæreste kommer på besøg, og... nå, ja, der er vist ingen grund til at føle sig rastløs :-)

TILFØJELSE:

Klaus er ved at finde snorværk frem... den har åbenbart behov for mere byggemateriale, eller også keder den sig bare...


8 kommentarer:

randiglensbo.dk sagde ...

Spændende at følge en rugende svane så tæt på. Jeg håber da, at I når at se ungerne!

Majken Hammer sagde ...

Indlægget startede med at du havde FRI ! ;) - men det er dog nogle hyggelige opgaver og oplevelser du har forud :) nyd dem og svanerne - du skulle overveje at installere kamera ;) så du får set ungerne :)

Stella Dea sagde ...

Velkommen "hjem". Uhhh der er dejlige ting på programmet, så husk nu også at nyde opholdet. Glæder mig til evt billeder af de små.

Elfepigen sagde ...

Hvor er det dejligt at høre at du/ I kan holde lidt fri Dorit;) og nyde det dejlige forår med alle de smukke farver..... Jeg tænker på dig hver gang jeg går i min have og nyder den, at det må være svært for en der er opvokset med det smukke forår at ikke kunne nyde det.....
Skønne skønne billeder som altid;)

Knus og kram herfra

Randi B. Jensen sagde ...

Velkommen til landet - hos os er der overskyet i dag, men der er forår og bøgen er sprunget ud, vinterrapsen blomster og de øvrige marker er grønne - det er et fantastisk syn, der er ud over Danmark lige nu - husk nu at nyde, du har fri - tillykke med gemalen og pøj pøj til datteren, der skal opereres.

Skomagerhuset sagde ...

Det er også den beste tid på året for at se den kønne grønne farve

Sylvia sagde ...

Du vil definitivt ikke kjede deg de neste dager fremover!
Og så spennende å følge deres svanenaboer......det var mange egg i redet deres.
Og du fortjente den lange søvn.
God weekend.

dqpage sagde ...

Hvor hyggeligt med den redebyggende svane ..
og så er jeg sikker på du bare har godt af at skulle holde fri nogle dage - sådan rigtigt at lave ingenting :o) Det bliver dejligt for Sara når hendes operation er vel overstået og hun kan se fremad igen. Nyd det grønne :o)