onsdag den 20. oktober 2010

Her bor jeg...

Da vi kom hjem fra Danmark sidst fik vi en flot indflyvning til Nuuk trods det gråtunge og disede vejr.
Vi havde en rolig indflyvning. Det sker jævnligt, at der er turbulens, så vi kommer hoppende og dansende ind, og flere må have brækposer frem. Og når man tror, at ens sidste time er kommet - slam, så smækker piloten hjulene i asfalten, og vi lander som en anden vingeskudt and. Flyet er et STOL fly - short take off and landing, pga de korte landingsbaner. Og piloterne er virkelig trænede - vejrforholdene her er ofte ekstreme og flyene/piloterne kan klare lidt af hvert. Jeg har stor, stor respekt for deres kunnen.

Hvis du har lyst så læs her en historie, jeg har skrevet til Air Greenlands hjemmeside, 
om en diskussion med kaptajnen - hvor i verden oplever man sådan noget?

Her ser I  kysten, hvor jeg bor. Det er altid et dejligt syn. Godthåbsfjorden er under os. Nu har I set mange billeder af min udsigt, her ser I det oppe- eller "udefra".


Lufthavnen/landingsbanen ses i øverste venstre hjørne. Dette udsnit af Nuuk er blot en af "forstæderne" - selve byen ligger til højre ude af billedet. Aller fjernest i øverste højre hjørne anes en ny bydel "Qinngorput", 10-15 km uden for byen, hvor der i disse år skyder moderne boliger op som paddehatte.

Herunder ser I noget af iskappen, som vi flyver henover ved Evighedsfjorden, når vi skal til/fra Kangerlussuaq / Sdr. Strømfjord. Det er lige betagende hver gang at se disse enorme ismasser presse sig ud i fjordene og havet. Desværre kommer farverne ikke til deres ret her. Søerne har den smukkeste dybe aquamaringrønne farve - ses bedst i sollys. Min ynglingsfarve!

Måske har nogen af alle jer uden for Grønland lyst til at 
komme og opleve den fantastiske natur in real ??

7 kommentarer:

KirstenK sagde ...

Ja, det kunne jeg godt tænke mig...Vi var på Island i sommers og faktisk har vi Grønland på listen over foretrukne feriemål...min mand er nemlig ikke så vild med sydens sol!

Anita Tørmoen sagde ...

Så vakkert! Jeg blir også fasinert av isen, fargene og den rå naturen. Her spares det til Island-tur, men Grønland og Færøyene er selvfølgelig like interessant:)

Bjørn sagde ...

Fine bilder og flott beskrevet. Alltid noe nytt og lære. Takk for titten :)

Fluesvampen sagde ...

Så skønt, så skønt - jeg sparer sammen :-)

Anonym sagde ...

Sidder som passager i bilen på vej fra Malmö til Hässleholm og har ladt din.skønne beretning højt for Mogens. Meget er specielt deroppe!
Tak for beretning og billeder.

Kisser Laptern sagde ...

De voksne i vores familie er mere til storslåede naturoplevelser end til sol-på-maven.

Skønne billeder at finde her. Især Ronja på rybejagt fik smilet frem!

Villa Ko sagde ...

Jeg boede en overgang på Attartu nr. 19. Det må være de gule boliger lige ovenfor dig. SKØNT område! Uhh, længsel...
(Jeg nåede at bo 6 forskellige steder på de 3 1/2 år...)
Jette / Kamma og Ko