søndag den 31. oktober 2010

Strikkepinde og panik før lukketid samt orden med tapetserede æsker

PANIK lige før lukketid... Kender I dét, at man sidder der med sine dyre Knit Pro strikkepinde af træ i hånden, skal i gang med et nyt projekt - og så knækker den ene?! 

Og selvfølgelig en lørdag 4 minutter i 1 og butikkerne lukker kl. 1. Bandeordenen blev luftet skal jeg love for. Fat i telefonen - heldigvis ligger strik-og stofbutikkens tlf. nr. på "harddisken" - Hjæælp, træk lige lukketiden lidt - jeg har knækket min strikkepind - jeg er der om fem minutter. De kender mig, så de lukkede mig ind. Meeen, de havde ikke løse strikkepinde til Knit Pro i str. 5. Hmfr! Hvad gør man så? Ja, man køber selvfølgelig et helt nyt sæt - de havde et af de her sæt med 3 størrelser i, og i pink plastik. Kr. 140,- værsgo' og spis.

Nå, men det er jo vigtigt, så pindene blev købt og glad drog jeg hjem til alle mine andre strikkepinde. De roder ret meget og jeg har aldrig fundet noget rigtigt system til dem. De lange alm. strikkepinde samt strømpepindene står i en krukke og nogen ligger i en skuffe. De almindelige rundpinde er spredt rundt omkring. Og Knit Pro pindene, som er så smarte, ligger i en gennemsigtig plastik-taske med lommer. Egentlig godt nok, men tasken er ikke så pæn. Hmmm...

Ud fra devisen: man tager hvad man har - i dette tilfælde en firkantet småkagedåsei sølv med et frosted hjerte på låget - fik jeg lavet en æske til min Knit Pro pinde. Jeg limede filt fra gemmerne i bunden, og i låget. På filten i låget syede jeg lidt elastik, som jeg også havde i gemmerne. Nu er der orden.


Lige i starten, da jeg strikkede med de nye pink plastikpinde, var det lidt fremmed, men nu er de faktisk de bedste, fordi de er en smule eftergivelige. Det er træpindene ikke. Og det ærgrer mig, at stå med 1 1/2 strikkepind. Den ene af mine pinde nr. 6 knækkede for længe siden i spidsen - den fik jeg gjort fin igen med sandpapir og smergellærred, omend den er lidt tyk i det. 
Så jeg tror jeg vil forsøge mig med superlim, lidt fint sandpapir, smergellærred og poleremiddel. Mon så ikke den kan repareres uden at garnet hænger i pinden? Hmmm... det må blive en anden søndag!

Nu kan I også lige så godt se mit andet ordens-projekt:

Jeg har som så mange andre i blogland brugt noget tid på at rydde op i alle de mere eller mindre mærkelige, men brugbare ting, jeg gemmer på. 

Man kan jo ikke være kreativ, hvis ikke der er noget at være kreativ af, vel? 
Det er i alle fald mit svar, hvis Klaus ymter lidt om, at jeg da vist fylder lidt meget :-)

Gemt i et skab stod en meget gammel, grim brun metaltingest med små praktiske plastskuffer. Den gemte på alt muuuligt mærkeligt, som jeg aldrig har fået taget mig sammen til at sortere. Så tingene fik en tur med hård hånd - hmmm... en hel pose affald. Så fik den en omgang med spraymaling og nu er den kommet til ære og værdighed igen.

Jeg købte lidt tapet hos Fluesvampen, lidt papir i Søstrene Greenes og jeg havde noget selvklæbende plast liggende. Og så fandt jeg ellers alle de bøtter, glas og æsker frem, som jeg kunne finde, og beklædte dem. Til tapetet og papiret brugte jeg decoupagelak. Klaus satte hylder op (det drillede lidt, med det resultat, at sådan ca. 1000 bitte små perler lå og flød over HELE gulvet og ikke nok med det: farverne var blandet sammen (det er de stadig) ;-), men nu er der fin orden på alle småtingene.Nu er kunsten, at huske, hvad der gemmer sig hvor!!

8 kommentarer:

violykke sagde ...

hvor er det blevet fint, og rigtig god idé med knit æsken, super sej :0)

Kirsten Søeballe sagde ...

Jeg synes at kunne huske at have læst et eller andet sted at der er garanti på knit pro pindene så hvis der sker noget så får man et par nye.
Om det også gælder når de knækker ved jeg ikke .
Du har godt nok orden i dine ting . Flot :-)
Meget misundelsesværdigt . Her er totalt kaos .På et tidspunkt hældte jeg alle mine malertuber ud på gulvet og begyndte at sortere dem . Der var 5 hvide tuber!!! Nok bruger jeg meget hvidt men så meget....
De når at blive for gamle inden jeg får brugt dem op .
God aften og tak for god læsning :-)

Elise sagde ...

Så flott strikkepinneesken blei, kjempegod ide. Mine strikkepinner har eg samla i ein pose, alltid vanskelig å finne de som passe sammen. Trur eg må få et bedre system eg og:)

Fluesvampen sagde ...

WHAU, hvor er du god og kreativ - tænk at du har fået så meget ud af de stykker tapet. Nu må jeg vist i gang igen :-) De er super flotte dine æsker og jeg kan lide dem alle, men særligt de to øverste i de brun-grønne farver.... Orden på dimsedutterne er bare skøno!

KirstenK sagde ...

Jeg er altså rigtig god til at knække knitpics...enten er jeg for voldsom eller også ved jeg ikke...i hvert fald har jeg knækket en del...og er nu gået over til metalpindene...Fin orden du har fået!

Anonym sagde ...

Hold da op hvor du sætter det hele i system :-)
Man burde jo lade sig inspirere!

... mht til at du fylder meget, kan du jo bare henvise til Sjörröd ;-)

Forresten: jeg har endnu ikke fået nogen cd fra dig. Jeg håber ikke den er blevet væk på vejen.
Kh :-) Inge

Anonym sagde ...

Masse flott inspirasjon!! Nydelig oppbevaring, tar imot all inspirasjon med stor takk :) Flink er du!

Lona sagde ...

Flotte glas og æsker og kasser du har fået lavet! En fryd for øjet ;o)