mandag den 11. oktober 2010

Landkort pung - holder idéen?

Har længe rodet med dette lille projekt og det ville bare ikke lykkes for mig, men i dag skete det! 
Hvorfor, det ved jeg ikke - lysten var der, måske var det derfor? 
Eller også var det fordi jeg blev stædig?? 
Hmmm... det er også lige meget 
- her er den i hvert fald. 

Det er en pung lavet af papir, stof og bogbind.

Her i Grønland er det ikke nemt at finde gamle landkort/skolekort og på nettet synes jeg de er hundedyre. Især, hvis man bare har tænkt sig at klippe dem i stykker. Så det måtte kunne gøres selv.


Jeg har printet kort og et foto af døtrene på almindeligt kopipapir. Papiret er beklædt med stof på bagsiden vha. vlisofix, og med klart selvklæbende bogbind på forsiden. Af samme stof har jeg lavet skråbånd.

Pungen har to rum og et møntrum med lynlås. Møntrummet er, som I måske kan se, syet et stykke inde på pungen, således at der opstår en harmonika-effekt.

Som I måske også kan se på billederne, er det ikke helt pænt syet - det er et besværligt materiale at arbejde i, og det har taget hulens lang tid. Nu kan jeg pynte lidt på detaljerne i hånd, bl.a. gemme en flosset kant væk.

Om idéen holder og om det egentlig er besværet værd, ved jeg ikke rigtig, 
men jeg er helt glad for bagsiden af pungen, 
hvor jeg har brugt et billede af mine døtre.

Om ikke andet, så er den da i dén grad personlig og speciel.

PS.: Har du et tip til, hvor jeg kan få et stort verdenskort (det skal op at hænge på væggen) 
uden at det koster en formue, så hører jeg gerne om det.

 ------------------------------ 

Jeg skulle liiige prøve materialet af en gang til - kan godt lide idéen om, at personificere materialet vha. egne fotos.

Så jeg tog et close-up foto af en pink gerbera og printede den på A4 papir. Strøg sort bomuld med små pink bomber på bagsiden. Bogbind på forsiden, lynlås i på de korte kanter, syede for enderne og indsnittet i bunden.

Det tog såmænd ikke meget mere end et kvarter, men så kom balladen... pungen skulle jo vendes! Papiret krøller og det er jo i sagens natur ikke til at stryge ud. Prøvede med et klæde over, men... hmmm... det skal da vist lige tænkes igennem en gang til...9 kommentarer:

violykke sagde ...

Men jeg syntes de er så fede, gad godt, sådan en pung med sverig, ja ja jeg ved godt jeg er dansker, men helt vild med sveriges natur omkring tingsryd uha uha, nå men det var så lige et side spring, kæmp vidre med de punge de er så seje :0)

KirstenK sagde ...

De er da vildt fede de punge der...sejt at du bruger fotos og andet du selv har printet...

KIRKEBY sagde ...

Den holder helt klart. Ideen!
Maria.

violykke sagde ...

Ps. hvor er de smukke dine piger :0)

Unknown sagde ...

Ja for den da! Videre! Videre!
Glæder mig til at se mer´!

Mette Lykke sagde ...

Det holder 100%, de er super fede.

mette b sagde ...

Hvor er de skønne og en rigtig god idé, som holder 100% Jeg sidder og tænker, at man må kunne bruge rammelimstryk til pungene. Stoffet bliver ikke så stift af det.

Ellers må du lade være med at skulle vende stoffet... Måske bruge en masse skråbånd til at skjule sømmene med - selvom det ikke er så sjovt at sy med.

En anden idé er at anvende trykket som en applikation, men så ryger din idé jo lidt.

Jeg tror såmænd bare du skal arbejde videre med den idé du er gået i gang med.
Klem fra
mette

Anita Tørmoen sagde ...

Pungene ser jo flotte ut:) Og idéen er super.

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Min synssans begejstres hvergang jeg er på din blog Dorit, og den sender med det samme sine indtryk til mine følelser, der bare bringer mig i så godt humør, sikke en kreativitet og når den så overmere har et praktisk formål er det bare optimalt.
Har i en Netto på Grønland, der har lige været billige verdenskort lige til at hænge op på væggen, jeg mener de kostede under hundere kroner.