tirsdag den 27. september 2011

Laks til fryseren og skind til garvning

Søndagens fiskeri gav 29 laks!! Vi skal da vist leve af fisk hele vinteren - men vi elsker også fisk, så det er helt fint.  Det er altså ret mange, når man skal ordne dem, skulle jeg hilse at sige!

Da det sviner en del valgte vi at ordne fiskene udendørs på en efterårs-dejlig mandag. Klaus og Martin fik hurtigt indrettet en arbejdsplads, og arbejdsfordelingen var klar: Klaus skyllede...

... og afskællede i et stort kar. Bemærk redskabet - en afskæller - som Klaus har købt i Kina - den er supereffektiv, og når det så foregår under vand har man ikke skæl over det hele.


Fiskene blev lagt over til Martin...

 ...som fileterede...

...og fileterede...

... og skabte skind til mig, som jeg kan prøve at garve. I sidste uge skrev jeg at jeg desværre ikke vidste hvordan man garver fiskeskind, og at Google heller ikke vidste. Søde Anette var vaks ved havelågen, gik i sine gemmer og fandt en opskrift til mig, som hun mailede. Så det skal nu forsøges. Foreløbig er skindene frosset ned - jeg skal lige have tiden - døgnet har jo kun 24 timer, desværre.


Bunken af filetter vokser og vokser... og nu er der til lækker mad!

9 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hvor ser det lækkert ud med al den laks. Vi får jo heldigvis fisk fra SkagenFood, så vi er også velforsynede med fisk. Jeg glæder mig til at høre og se mere om garvningen.

Jeg kan, i et gammelt indlæg se at du har en oversættelse af Melodys skønne poncho - den er i gang med nu, så hvis du stadig har oversættelsen ville jeg gerne tigge et kopi.

min mail er marianne_sandemand@hotmail.com

Knus herfra.

Fies notiser sagde ...

Laks må man ha & den skal være vill!!! & fisket selv!
:-)

Kan aldri tenke meg det blir for mye verken mat eller skinn...

Frøken Lyngsø sagde ...

Det ser så lækkert ud! Jeg har selv rødder på Færøerne så jeg har vel fsik i blodet? Og så elsker jeg bare fisk, det smager bare så godt!

Marianne sagde ...

Stort arbejde, men det ser altså godt ud.

Kirsten Søeballe sagde ...

Flot skind de laks har. Håber garvningen lykkes for dig. Ellers har I da i det mindste fået maden ud af det :-)
Min lillebror fangede 120 sild søndag formiddag på Øresund, så min mor stod og ordnede sild i lange baner. Og gav til naboerne . Til sin fryser og en stor spand med saltede sild. Så er hun glad. Og jeg og min svigerinde er glade for at være fri for det ;-)

Ann Louise Steiner sagde ...

Hvor ser det hyggeligt ud! Når jeg læser dine indlæg om livet på Grønland, så virker det på mig, som om du lever i et eventyr :-) Sikke et liv og hvilken natur du er omgivet af!

Marianne sagde ...

Lækre laks til lækker mad. Jeg er vild med gravad laks - ja rå laks i alle afskygninger :)

Det blir rigtig spændende med de skind - glæder mig til dit døgn får overskud af timer du kan bruge på garvning :)

Elfepigen sagde ...

Mumsssssssss den laks ser godt ud Dorit...Det bliver spændende at høre mere om idéen med at garve skindet :)

Knus og kram herfra

Dortheivalo sagde ...

gad vide om man kan bruge "din" garvemetode til torskeskind?? Jeg smider bunker og atter bunker af torskeskind væk, men synes hvergang at det er så ærgerligt