torsdag den 24. november 2011

Overtræksknapper

Jeg er helt vild med overtræksknapper, men jeg er ikke vild med prisen. I hvert fald ikke i Danmark. De store knapper er set forskellige steder til en pris mellem 26,95 og 29,95 STYKKET, hvis man ellers kan få dem. Ofte er de udsolgt, når jeg kommer.

Sommetider er jeg kommet til at ødelægge én, fordi jeg skulle eksperimentere med materialet til overtræk. Så er det altså ærgerligt, når man lige har købt tre i en pakke, og så kun får to ud af det.

Er man som mig storforbruger bliver det hurtigt dyrt. På nettet fandt jeg http://coverbuttons.com/, hvor man kan få dem med og uden trense i alle størrelser.


Jeg bestilte 50 stk af de store (#75) til DKK 180,-, hvilket svarer til omkring 3,60 stykket!! Hertil skulle lægges ca. 39 kr. i fragt. Og de kom efter 3-4 dage. Så nu skal der eksperimenteres. Hvor ér internettet altså en velsignelse!

Jeg har lige prøvet at betrække et par stykker og de er ganske fine. Selv sælskind kunne bruges omend det krævede hjælp fra husbondens muller :-)

Så kom jeg også lige til at smide en lille broderisaks i indkøbskurven ;-) Jeg husker en sådan fra min barndom, og jeg husker, at den var skattet, og da jeg elsker godt værktøj, ja, så kom den liiige med i handelen...


Forresten må jeg hellere lige fortælle, hvordan det gik med knæene. Scanningen viste, at jeg har Chondromalici, dvs. en sygdom, hvor brusken i leddet bliver blød, flosset og fuld af gevækster. Det er meget almindeligt og det er typisk kvinder, som får det. Tidligere opererede man og rensede op, men da det ikke har effekt i ret lang tid, gør man det helst ikke i dag. Det eneste der er at gøre, er, at træne uden belastning, så bruskfladerne så at sige slides glatte. En motionscykel skulle være god, men ellers er svømning godt. En motionscykel får man mig ikke op på, slet ikke i et center - jeg afskyr det. Men jeg elsker svømning og er i al beskedenhed også god til det, så NU må jeg i gang igen. Har holdt en lang pause pga. smerter i først skulder og sidenhen albue - og neeej, det har ikke noget med alder, at gøre ;-)
Hvis skulderen stadig gør ondt, må jeg gøre som i den sidste periode jeg svømmede - på med en oppustelig svømmevinge (dem til børn) ;-) Jeg sætter den på underarmen, og så holder den armen flydende og i ro, mens jeg svømmer. 
Humøret har ikke haft så godt af den besked - symptomerne vil komme og gå alt efter belastning og jeg slipper ikke af med det. Omvendt er det godt, at jeg ikke skal under kniven.

16 kommentarer:

Madame sagde ...

Dine sælskinsknapper er bare så smukke, og jeg er heldig at have en, der skal bruges som en broche!
Men uha, sikke noget med dine knæ. Godt trods alt at træning uden belastning kan hjælpe, og at du kan lide at svømme. Det skulle jo som en sidegevinst være rigtig godt for hele kroppen.

Basse Bufas sagde ...

Fede knapper!

Øv hvor træls med dine knæ :-( Kender jo kun alt for godt det med et helbred, som skranter!

Smuk saks, virkelig en skat - har selv en, for jeg husker den også fra min farmor. Hvis du drejer billedet, vil du se, at det er en trane som står med strakt næb.
Ha en skøn dag.
Tina:-)

Jytte sagde ...

Tak for link ... og så er det så nemt at et barn på 8 kan gøre det. :)
Træls med dine knæ, men godt at du nu ved hvad det er så du kan handle derefter !
KH Jytte

Frøskuffen sagde ...

Super flotte knapper.

Sådan en saks kan jeg også huske fra barndommen. Den ligner, at den er smukkere end nyttig, men man kan tage fejl. Jeg købte for år tilbage en af de dersens kinesiske sakse, og sjældent har jeg haft bedre saks. Jeg bruger den mange gange dagligt. Så kan Fiskars godt gå hjem og lægge sig.

Det er da heldigt, at du kan lide at svømme så. Jeg tror nu nok, at jeg havde valgt motionscyklen og sat den foran fjernsynet herhjemme :)

Birgitte Graversen sagde ...

Øv, øv. Er du så på vej hjem?
Du ved, jeg skylder kaffe, hvis vejen falder forbi ;o)

Inger Lises Verden sagde ...

Skønne knapper! Tak for tippet! OG må også lige sige helt enig mht. Tivoli! Var der for år tilbageog var så skuffet over mangel på håndværks fine ting!
Og så er dit halstørklæde bare rigtig smukt! God idé! Har set et lignende, som jeg også var ret forelsket i, men som jeg syntes var for kort. Må så bare lige lære at hækle gitter....
Kh Inger Lise

Randi B. Jensen sagde ...

Ja, man skal se sig for - jeg gik i Panduro hobby for at købe hårspænder til at sætte hæklede hjerter på - hold da op, en pris de havde, det vil jeg slet ikke gi' - forleden så jeg så, at Stof og stil havde de samme spænder til mindre end det halve!
Jeg kan godt forstå, at beskeden om dine knæ har taget på humøret - det er rigtig træls, når man ikke kan det, man gerne vil og så få besked om, at der ikke kan gøres stort andet end at træne - jeg ønsker for dig, at svømningen må hjælpe.

Kirsten sagde ...

Det var da godt nok lidt af en prisforskel. Jeg gemmer straks linket, for man ved jo aldrig ;O)
Smukke knapper du har fremstillet, men jeg kan godt forestille mig at der skal "mandebøffer" til at lukke over sælskind!
Dejligt at du slipper for at komme under kniven, for det er jo at foretrække.

Tro Håb og Kærlighed sagde ...

Træls med dine knæ - øv! Men godt, at du kan svømme dig til bedring - det er da ikke værst:-)
Meget smukke sælskindsknapper, du har lavet!

Kisser Laptern sagde ...

Jeg ønsker dig godt humør til træningen :)

violykke sagde ...

Sådan nogle knapper skal jeg há, jeg har længe gået og søgt efter knapper til en jakke, og så har du lavet dem, super:0) ikke godt med knæet, men godt der ikke skal kniv i.

dqpage sagde ...

ja det positive må være at det kan trænes, og at det ikke skal opereres.
Men noget træls noget at døje med.
De er flotte de overtræksknapper.
mvh Mona

June Rothmann sagde ...

Jeg har lige overtrukket to med farvet lakseskind....de blev ret fede! Men ja, prisen er vild...jeg giver 30 kr for 2 styks! Så tak for linket!

Marianne sagde ...

Hvor dejligt at du nu ved hvorfor du får/har ondt. - smukke knapper - rigtig god fornøjelse - dejligt der er noget manden kan bruges til thihi.

Mange kærlige tanker her fra

Elfepigen sagde ...

Det var et godt fund med knapperne;) Lidt sjovt med den saks,sådan en fik jeg i gave af min søster sidste gang jeg var på Island,jeg syns de er SÅ smukke.
Hvor ærgerligt med dine knæer...kan godt forstå at humøret ikke rigtig er med på idéen....hmmm,Ang dine skuldre til svømning så bruger jeg de flad flamingo-plader de har i alle svømmehaller..de bruger det nok til undervisning,men det skåner skuldrene godt :D

Jeg sender dig alle min "god bedring" og "hjælpe på humør" engle
og håber de hjælper lidt.

Rigtig mang knus og kram herfra.

mette b sagde ...

Dine knapper er så smukke! Tak for linket til overtræksknapperne - det giver jeg lige videre til min håndarbejdsgruppe.

Her i DK har flere svømmehaller i samarbejde med gigtforeningen nogle redskaber med instruktioner til træning i vand. Jeg brugte dem i starten af min genoptræningsfase. Det hedder Aquapunkt. Måske kan du finde noget tilsvarende?

Klem og god lørdag,
mette b