lørdag den 25. juni 2011

At skabe motiver via struktur

Lige for tiden står den i maleriets tegn - jeg skal have udstilling igen d. 15. juli, så der sker ikke ret meget andet end maling ud over alt, fingre, hænder, bukser, gulvet... ja, og så selvfølgelig på lærredet :-)
Engang imellem skal jeg dog sidde lidt ned og slappe af med lidt TV, så har jeg strik eller hækling i hænderne.

Dette maleri er nogle år gammelt - jeg vil bare lige vise teknikken jeg har arbejder med inde i den store sæl.

Lettere forsimplet, har jeg malet med mørk maling i bunden, lagt hvid ovenpå, og mens malingen er våd, er der ridset en frihånds-tegning i den. Jeg bruger bare spidsen af en spartel eller træpind - det er ikke afgørende. Tegneriet skal i sagens natur gå tjept, da akryl tørrer hurtigt. Man kan dog blande Retarder i malingen, så det tørrer langsommere.

Når det er helt tørt, kan dele af tegningen fremhæves ved tynde lasurer, dvs. tynde lag af gennemsigtig maling. Her er det godt, at kende sine materialer - nogen farver er mere transparente end andre.

Maleriet måler 80 x 100 cm.

6 kommentarer:

Frk. Toft sagde ...

Hej med dig! Tusinde tak for din søde kommentar på min blog, den gjorde mig rigtig glad. Hvor er det fedt at se og læse om de teknikker som du bruger når du måler. Jeg elsker at male lege med farverne, men desværre kan jeg ikke male sådan nogle fantastiske billeder af isbjørne. Havde jeg råd så havde jeg købt flere af dine billeder. Jeg tænkte hvis man engang gerne vil lave et bestilt arbejde, hvor lang tid skal du så have til at lave sådan et billede. Begge mine forældre har boet og arbejdet på Grønland og de er stadigvæk helt vilde med det. :0)

Knus Mie

Fru Olsen sagde ...

Hej Frk. Toft. Det glæder mig at høre om dine forældres stadige glæde ved Grønland. Sådan er det nok - man taber en del af sit hjerte her. Mht. tiden det tager, som jeg også har skrevet på din blog, så er det meget forskelligt. Det afhænger af humør, årstid, hvad der ellers sker i tilværelsen og så meget andet. Men som jeg også skriver, så hjælper det ofte, at have en deadline :-)

Ulla-Bella sagde ...

Høres ut som en spennende teknikk. Vakkert maleri!

Helle sagde ...

Liker veldig godt dybden og lyset i bildene du lager.

- Hadde stor sans for armbåndet du laget i innlegget under, skikkelig tøft!

rikke roger reif sagde ...

Det er nogle dejlig billeder du laver - skønne skønne farver.

Jeg lommer helt sikkert igen og snuser...


KH
Rikke

Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. sagde ...

Åhh hvor er det FEDT at du maler løs for tiden .....glæder mig til at høre om udstillingen når du når dertil :-)