søndag den 19. juni 2011

Garn i moskusuld - hvad skal jeg lave?

I Thule købte jeg denne sjalsnål lavet så smukt af Marie Nielsen fra Sisimiut. Hun har lavet den i moskushorn og den er så fin og glat - egentlig mangler jeg ikke sjalsnåle, av, av... men jeg kunne altså ikke lade være!
Birthe Melin Andersen fra Kangerlussuaq laver garn af moskus - verdens blødeste, letteste og varmeste. SÅ LÆKKERT! Af hende købte jeg dette nøgle, som hun selv har farvet "grønspættet" - jeg tænkte nemlig, at den grønne passer perfekt til det turkisgrønne moskusgarn, som jeg købte hos Arnica.
Hver for sig er jeg helt vild med garnet, men når det sættes sammen...??!!
Jeg VED ikke, hvad der sker - det er, som om det "dør"?
Er det måden, det er brugt på - altså firkanterne? Det virker ikke spor florlet, hvilket garnet er i sig selv. Eller...? Hvis ikke jeg følte mig gammel før, så gør jeg det i alle fald nu, hvis jeg tager sådan et sjal på. Det er bare ikke spor "hipt" eller moderne - det er for "tungt". Eller er det bare fordi jeg normalt er til glade og friske farver? Er det i det hele taget muligt, at fremstille et sjal med garnet, så det bliver lidt "yngre"?

Øv, det driller - hvad siger du?

Ville gerne lave sådan en ting, som faktisk kun ligger ud over skuldrene (altså ud til ærmesømmen), lidt ned over nakken og som lukkes foran med en nål. Måske en anden nål? Måske et andet mønster?

Nogen, der har forslag, idé, mønster - respons modtages med stor tak!! Tak :-)

17 kommentarer:

Pia´s Hverdag sagde ...

Pudsigt - hos mig virker farverne helt forskellige, når se ses hver for sig og når du har strikket dem sammen ...
Jeg synes måske bare strikningen er for kompakt ... Hvis du strikkede med hulsmønster ville det falde lettere ud, (tror jeg).

Jeg er spændt på hvad du ender med ar få ud af disse lækre garner

Strikkeheksen sagde ...

Hvad med et sjal a la Camomille, hvor du skifter mellem en tæt og en mindre tæt række (skiftevis 1 og 2 tråde)? Noget i den stil, vil i hvert fald give et lettere udtryk. Det garn er for lækkert til, at du ikke er tilfreds med resultatet :-)

Jeg vil begynde at spare op til sådan et moskusprojekt - jeg kan ikke ha´ siddende på mit strikke-cv - at jeg aldrig har strikket i moskusgarn ;-)

Håber, du finder et godt projekt :-)

Strikkeheksen sagde ...

PS: Den sjalsnål er for lækker - kan godt forstå, du måtte ha´ den :-)

Frk. Toft sagde ...

Hej med dig!

Jeg forstår skam godt hvad du mener med at farverne er død lækre hver for sig, men når du strikker det sammen som du har gjort, så er det bare glansløst, ikke negativt ment, for du laver flotte ting, men, farverne kommer bare ikke til sin ret, hvis du forstår. Jeg ville nok ikke have strikket det i firkanter, jeg ville nok have prøvet skiftevis med farverne for hver pind for at se hvordan det ville være farvemæssigt og så tror jeg bare jeg havde lavet et sjal i en retstrik, hvis du forstår! :o)

Elsker din blog!

Knus Mie

Lise sagde ...

Jeg er fuldstændig vild med det garn, men har kun set det strikket som et let sjal, hvilket var helt fantastisk.

Synes det er synd at strikke det 2 trådet, det er så fint og gør sig godt alene :0)

violykke sagde ...

Jeg ved slet ikke hvad jeg ville , jeg har jo stadig mit liggende, men har nu fundet det mønster jeg vil lave, men det er jo i ensfarvet, og jeg tror heller ikke jeg har nok, så det kan være jeg må bede dig om hjælp :0) og forresten fik du min mail om trælågene ?

Pysselfarmor sagde ...

Vet inte riktigt hur jag hittade fram till din sida...men ooooooohhhhhhhh så många vackra saker du skapar - speciellt sälskinnsarmbanden!

Marianne sagde ...

Rigtig flotte garner, og jeg kan sagtens se hvad du mener.

Jeg ville nok strikke på lidt store pinde, hulmønster, ensfarvet og evt en kant i den anden farve.
Egentlig kunne det også strikkes stribet. Facon som et alm. Halstørklæde i den bredde du har brug for. Strikkes til det når sammen foran på dig luk af - lav en lukke pompon eller andet sjovt i en pangfarvr og så en lille smuk sjalsnål.

Nå nu har du da vist noget at tage stilling til ;0))

Susanne sagde ...

Jeg tænkte straks Camomille!!!
Har selv lavet et lækkert og let camomille i Moskus og Cashmere jeg selv har spundet. Moskusgarnet er det gennemløbende og Cashmeregarnet, som jeg havde givet lidt farve inden jeg spandt, bliver brugt, hvor der skel være to garner.

Hanne sagde ...

Jeg tror jeg ville vinde det op i et nøgle. Vilkårligt bryde op og filte de to garner sammen i tilfældige længder. Måske har du en rest uld i en af de andre farver der findes i den grønspættede, så put den ind i også til at bryde det ensformige i to-farveskift.
Strikke det entrådet med vilkårlige skift mellem tykke og tynde pinde i retstrik.
Bredde ca.30cm og så langt at det falder flot når der lukkes med en nål.
Rigtig god fornøjelse med lækkerierne, hvad de så end ender op med at blive til;)

violykke sagde ...

Jamen det er rigtig 20 er rigtig mange, jeg har selv glas, så det skal han ikke købe :0) og der er ingen tid på, jeg var bare i tvivl om du havede fået den mail og eller jeg havde sendt ;0) ja det kunne være rigtig hyggelig hvis du kom forbi, det må vi lige lave en plan for ♥

Randi sagde ...

Utrolig flotte farver dine garner har. Men du har ret der sker et eller andet med dem sammen i firkanter.
Sjovt nok tænkte jeg også med det samme en Camomille som strikkeheksen også foreslog.

Jeg er spændt på at se hvad du finder på :o)

Kh Randi ♥

Helle sagde ...

Støtter forslaget om Camomille som jeg synes er et helt nydelig sjal. Garnet virker veldig spennende, - du må jo finne er prosjekt du blir fornøyd med så du får full valuta for
Moskusgarnet.

Anita Tørmoen sagde ...

Så fin sjalnål du har fått. Jeg tror garnene bør brukes hver for seg. Håper du finner et mønster som frister:)

Anonym sagde ...

Hej Fru Olsen.
Jeg faldt tilfældigt over din blog. Sikke smukke billeder.
Pludselig står min rejse til Grønland sidste år, (hvor jeg tilbragte 3½ mdr. i Uummanaq)lyslevende for mig igen. :-D Tak.
Nu har jeg kun lige "skimmet" den hurtigt, men jeg skal helt sikkert læse med for fremtiden.
Sommerhilsen fra Marianne i Hvam, Danmark.

Stine Hoelgaard Johansen sagde ...

Jeg tænker at jeg selv ville prøve på først på en større pind så der bliver lidt mere luft mellem retrillerne. Og ellers måske find en kontrast farve og begynde eller afslutte firkanterne med (1 enkelt retrille), så de 2 ellers dejlige farver ikke støder direkte op af hinanden, men alligevel bliver de primære farver i dit arbejde.

spændt på hvad du finder på

Stine:)

Hygge-Strik sagde ...

Så helt vidunderligt garn, strik et luftig sjal af det. En gang....en skønne dag, skal jeg også strikke af moskusuld.