fredag den 17. juni 2011

Hun gemmer sig godt og er der endnu

Kan du se hende?

"Hun" er en forhåbentlig kommende ederfuglemor, som har fundet sig et godt sted at ligge på æg - synes hun sikkert selv. Hun ér godt kamoufleret, men hundenæser har det jo med at spore den slags, så jeg er ikke enig. Hun ligger nede ved vandet, 1 meter fra stien langs kysten, hvor vi går hver dag med Ronja og Alberth, de to små lav- og firbenede. Så nu tager vi ingen chancer og går en anden vej!

Måske skulle man ligefrem sætte et skilt op, så andre gør det samme? Hmmm....

Jeg var dog nede at kigge til hende i dag - og hun ligger der endnu, stiv som en saltstøtte, når man nærmer sig - ikke så meget som et blink med øjet, ser man.

Jeg listede hurtigt af, men mødte en af vejens unge piger, som havde tænkt sig, at holde grill/klassefest 10-15 meter derfra!! Årh, ved du hvad... de lovede, at flytte længere hen langs kysten...

Nu håber jeg bare, at den vordende mor kan få fred og ro længe nok til at få ællingerne i vandet. Hvor længe mon hun ligger på æggene?

Husbonden synes bare jeg skal sætte mig derned og holde vagt døgnet rundt!! Han kan nemlig ikke selv, da han er i Danmark lige nu, ellers havde han gjort det ;-)

5 kommentarer:

Anne-kaffekande sagde ...

Kære Dorit! Jeg er ikke god til at få lagt en hilsen hver gang jeg læser din blog. Men jeg elsker den. Er så betaget af alle dine kreative ting, og endnu mere betaget af dine fotos med fantastiske fortællinge, både de oplysende og de personlige. Nogle gange føles det næsten som om at jeg kender dig. Den hjertevarme du har over for dyrene rører mig dybt, og jeg vile ønske at der var flere af din slags.<3 kh Anne

Helle sagde ...

har så vidt begynt å lese fra din tur til Thule som virker helt fantastisk. måtte finne frem kartet og sjekke ut hvor langt nord thule lå. Det er virkelig i de arktiske områder. Åh, kjenner at jeg er litt misunnelig (på en god måte) over all denne fantastiske natur du omgis av.

Gratulerer med vellykket utstilling. :)

Ulla-Bella sagde ...

Så mye fint du har opplevd nå:) Flotte bilder du viser også.

Anonym sagde ...

Wong Wai:
Hehe he, akke ja :-)
Synd for "andemor", at gemalen er i DK ;-)
God weekend til dig og dine.

Anonym sagde ...

Wong Wai:
28 dage tager rugningen ;-)
Nettet: "ænder" under "LEX".