torsdag den 12. april 2012

Hæklet og strikket jakke - fremgang

Jeg fortalte for nylig om den hæklede og strikkede jakke fra Dale, som jeg endelig fik mod til at gå igang med. Birgitte fra Norklekonen var så sød, at sende mig opskriften, husker I nok.

Jeg vil bare lige vise, at der skam sker fremskridt - den sidste uge har jeg alligevel ikke kunnet lave andet end at sidde stille og strikke :-)

Garnet er Alpakka Silk (Alpakka, merinould og silke) fra Hjertegarn.
Faktisk ville jeg have været færdig nu, hvis ikke det var fordi jeg skulle være "smart" og lave str. M op om og str. S ned om. Pfjt... Begge dele var færdige, men de passede bare ikke sammen! Det vil sige, jeg havde faktisk syet underdelen på det hæklede overstykke, fint nok, men der var bare ikke balance.

Hvad gør man så??? Ja, hvis jeg skal ende med at have glæde af den, så var der ikke så meget andet at gøre end at pille syningen op, og trævle HELE underdelen op og strikke den om!!! Føj.


Nu er ærmerne færdige, og jeg er vel 1/3 oppe på den nye underdel i str. M.


Som nogen nok har gættet har jeg ikke fulgt opskriften, men blot brugt den som rettesnor. Ærmerne bliver bl.a. trekvarte og med hæklet kant. Og alle firkanter er syet helt sammen i stedet for bare at knytte dem sammen i hjørnerne.

Jeg glæder mig rigtig meget til at få den færdig. Dog er der en ting, som bekymrer mig lidt. Det petroleumsfarvede garn, som er hovedfarven smitter af for et godt ord. Mine fingre bliver helt blågrønne efter kort tids strik. Bare det nu ikke smitter af på de lyse farver, når jeg vasker den, eller mister farven - den er så intens blågrøn, så det ville jeg være rigtig ked af.

Nogen der ved noget om det?

9 kommentarer:

Edny sine puslerier sagde ...

Den var riktig fin! Det er ikke kjekt med ekstraarbeid, så jeg forstår godt frustrasjonen. Men sluttresultatet kommer til å bli perfekt;) Lykke til med resten;)

Marianne sagde ...

Hvor blir den smuk.
Det kan være en god ide at skylle trøjen i eddikevand før vask Eddike er fixerer farverne.


Ja, og så er det bare at krydse fingre og tæer ;0)

bea's blog sagde ...

Bare nydelig bli de ✿⊱╮.✿⊱╮.✿⊱╮. Beatrice

Lydert sagde ...

Jeg kan rigtig godt lide de farver, du har brugt

violykke sagde ...

Jeg kender godt til det med man ved lige hvordan det skal gøres, jo jo lige til man ser det ikke holder en meter. Men så vil jeg godt nok også lige sige hold da k... Den bliver flot, håber virkelig garnet holder farve.

GitteBlinkilde sagde ...

Føj hvor jeg også hader at pille op :-) Men skøn bliver den og jeg krydser finger for at farven holder, tippet fra Marianne lyder godt :)

Marianne sagde ...

Du er en tålmodig kvinde. Men hold da op den bliver flot.

fialka012 sagde ...

♡❤♡

Pysselfarmor sagde ...

så fantastiskt fin den är!
http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/