onsdag den 14. november 2012

En moskusokse om halsen?

Nej, ikke helt. Men garnet er i alle fald lavet af 100 % uld fra moskusokse. Jeg kom til at lave tre halsedisser :-) De vejer godt 50 gram hver og koster dermed godt 470 kr. stykket i garn alene! Ja, det ér dyrt, men der findes altså heller ikke noget mere blødt og lækkert! Eller varmt...... der er 8 gange så meget uld pr. vægtenhed i moskusuld, som der er i lammeuld. Så man kan vel sige, at det også er 8 gange så varmt. Halsedisserne er strikket i to-trådet garn på rundpind 4,5. Jeg slog 90 masker op og strikkede til jeg syntes længden passede.

Ude til højre, her på bloggen, er der et link til en butik i Sisimiut, hvor garnet kan købes. Det fås i flere smukke farver.

8 kommentarer:

Hanne Rimmen sagde ...

Hvor er de lækre... og tja, dyre. Forstår nu godt at de kan være prisen værd, når kulden bider.
Har været inde at kigge på butikken tidigere. Der er mange lækre ting og måske en dag, bliver fristelsen så stor, at jeg må prøve det garn ;o)
kh. Hanne

Frujensensunikum sagde ...

Der er jo en grund til at kvalitet koster mere......og hvis det er for at holde varmen i et til tider meget koldt sted i Danmark......så er det vel ikke for dyrt.

De er rigtig flotte kan kun alt for godt forestille mig blødheden.

Jane

Marianne sagde ...

Tja, dyrt ved jeg nu ikke om man kan kalde det - men det er da mange penge for en halsedisse - luksusvarme koster og jeg glæder mig til en dag at mærke på noget så lækkert :)

Kram

violykke sagde ...

Jeg har stadig mit garn, åh jeg syntes det er synd at bruge det ...... Ja lidt tosset er man jo :0)

Kirsten sagde ...

Uha jeg synes det er mange penge, men jeg er sikker på de luner for hver en krone - og så er de smukke ;O))

Moster Pips sagde ...

Min mor og jeg kiggede på nogle håndleds varmer på Frederiksberg julemarkede.
Neeeeej hvor var de skønne og dejlige bløde lige som dine halsedisser ser ud til og mange penge eller ej, jeg plejer og se hvor lang tid jeg kommer til at bruge det,
Og så er det ikke så dyrt mere.

Randi B. Jensen sagde ...

50 gr. - det er jo let som et snefnug :-)
Det lyder dyrt, men det er jo også noget helt unikt.

tænker på, om du er blevet helt rask igen!

Susanne sagde ...

Moskusulden er BESTEMT pengene værd!!!!!!

Og det er sandelig en slags uld man skal lade sig putte i :0)Og unde sig selv den fornøjelse, at lade ulden smyge sig omkring en.

Mit barnebarn har flere ting i moskus og ser hun sit snit til, at hugge mormor´s sjaler, ja så kan der godt hænge tre på det lille nummer . Og råulden går hun heller ikke udenom.... Når altså dækhåeren er væk :0)

Jeg kan ikke undvære nogle af mine moskusting og jeg kan BESTEMT anbefale forretningen i Sisimuit, hvis man kommer forbi :0)