søndag den 27. juni 2010

Drivtømmer

Nej, du har IKKE klikket forkert - jeg har bare "møbleret om"... :-)


Vi havde en pragtfuld dag i går - tog på sejltur ude blandt øerne for at lede efter drivtømmer, så jeg kunne få min lyst til drivtømmer-kunst styret! Samlingen i kælderen er ikke helt stor nok :-)
At sidde på agterdækket, nyde solen og havet - hvad kan man ønske sig mere?

(Jeg har fået nye sandaler til sommerens fjeldture (Keen) - de er utroligt gode at gå i, efter jeg fandt ud af at justere elastikken korrekt. De er lukkede i næsen, så der ikke kommer sten ind. (Britta - hvis du læser dette - tak for din anbefaling!)

Vores båd "Fruen" for anker.


Vores ældste datter Sara, hendes kæreste Klaus sammen med "plejebarnet" Alberth.


Klaus og hundene.
Vi fandt en død ederfugl - og Ronja og jeg var ikke helt enige om, hvis det var!


Også hundene havde en dejlig dag...
Det er så smukt derude, så hvem kan finde på at slæbe syv aflagt både ind i en vig og så bare lade naturen klare resten?? Naturen er stærk, ja, men den er langsom, og sårbar.


Ro...

At give sig fjeldet og havet "i vold" står i skarp kontrast til hverdagslivet med dets stress og jag. Vi taler om, at vi går UD i naturen - jeg synes jo snarere det er IND i naturen. At færdes i fjeldet og på havet er en sjælelig oplevelse, som er altopslugende og uforglemmelig. 

"Stilheden i fjeldet flyder som en tyktflydende substans ind i alle kroppens rum og fjerner slam og skidt. Den klare luft, ensomheden, udsynet, stierne, og den befriende enkelhed gør, at du bliver stor i al din ubegribelige lidenhed. Elven er smeltevand fra gletsjerne og bringer partikler fra dybe geologiske lag med sig, og bærer kimen til nyt liv. Fornemmer du sammenhængen med alt levende?... ...Fjeldet tager imod dig uden forbehold. Det er stort nok til at rumme alle dine sindstilstande." (Terje Nordberg, Flyaway)... LIGE PRÆCIST SÅDAN ER DET! Det er en følelse af meget stærk tilstedeværelse - som om man først dér er rigtigt til stede i ens eget liv.

Vi fik en god "høst", som jeg brugte dagen i dag på at omsætte til lidt kunst ... det må I se i morgen... jeg er godt nok træt efter at have været ude det meste af 2 døgn. Jeg stod udenfor 6 timer i dag og "arbejdede"...4 kommentarer:

FrkTURKIS sagde ...

Som altid smukke billeder Dorit - og kan se solen også skinner oppe hos jer :-)

Fin "ommøblering" - den hvide baggrund er god til dine billeder.

Bedste tanker fra Århus*

Unknown sagde ...

Gisp - bliver helt syg af længsel og savn efter det store fantastiske - tak fordi du deler. Det er skønt med din blog - jeg er fuld af beundring over dine skaberevner - dejligt!! Knus fra Marianne K :D

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Fantastisk natur Dorit, jeg kan godt forstå at du er begejstret, de ser lækre ud dine sandaler, og det er vigtigt at de kan justeres, når de nu engang er så åbne som sandaler er, jeg glæder mig til at se din kunst på bloggen.
God aften Dorit.

Fru Olsen sagde ...

Marianne, du er mere end velkommen - så kan vi gå ud og se på sten :-)