fredag den 10. september 2010

Gå ikke glip af et godt grin

En sand historie om en "blå mandag" - dog var det onsdag i forgårs, men pyt...

Onsdag skulle min husbond fra København til Ålborg til møde kl. 9. Han kom tidligt op 5.45, havde god tid, fik bad og morgenmad. Taxaen kom til tiden 6.30. Flyet gik 7.05. Og ingen bagage at tjekke ind. Skøn følelse, at være i god tid og have styr på det hele.

I lufthavnen var der kø ved sikkerhedstjekket - det tog 10 min. På tavlen så han Ålborg - Closed og så noget med Gate 21.

Closed? 21? F... det er hélt nede i den anden ende. Så ham, og så RulleMarie som vi kalder vores håndbagage på hjul, i skarpt trav - faktisk småløbende - HELT ned i den anden ende. Den pæne stramtsiddende, tynde skjorte begyndte at blive lidt klam.

Endelig Gate 21.
WHAT? Norwegian?? Jamen, jeg skal med SAS!

F... så har jeg sgu nok set forkert. De plejer da også at afgå, dér hvor sikkerhedskontrollen er. 
Nu måtte RulleMarie ikke bare følge med i trav, næ, nu var det nærmere galop. Tilbage til udgangspunktet. Py ha, flyet stod der endnu, men gaten var lukket og der stod en fyr og "fumlede" med et eller andet. "Jeg skal med". "Nej, det skal du ikke". "Jamen...". "Vi hár givet din plads væk. Men Norwegian har et fly, der afgår 7.35". Der var godt en halv time til, så det skulle nok kunne nås. Alle bandeordene blev repeteret og skjorten begyndte at få små våde skjolder.

Nu måtte RulleMarie tage endnu en tur i de lange gange i skarpt trav. Vel fremme - skjorten havde nu fået store våde skjolder - ved Norwegians skranke: "Nej, her tager vi kun bagage". "Jamen, jeg skal købe en billet". "Vi sælger kun billetter via telefon!!". " OKAY!! I vil ikke sælge?? Kan jeg få et telefonnummer?" Det fik han, men nu var der 29 min. til afgang og i telefonen fik han af vide, at billetsalg lukkede 30 min. før afgang. Ikke noget at gøre her!! Service?? Hvad er dét?? 

Nu blev bandeordene luftet højlydt. Og temperamentet kogte - ligeså skjorten - dampen kom ud gennem ørerne. Billede lånt på internettet

Næste fly fuldt booket, men SAS havde et kl. 9., hvor han kunne få en plads. Dén måtte han så tage. 
Nu var skjorten sjaskvåd og temperamentet endnu mere på kogepunktet. 

Jég ved af erfaring, at dét skal man ikke spøge med, så jeg priser mig lykkelig for, at jeg ikke var med!!! Jeg VILLE have sagt: så brug dog de briller, så ville du have set, at der var to afgange til Ålborg. Men jeg er ikke sikker på, at jeg ville have overlevet det.

Nå, men historien er ikke slut endnu :-) 

Det er ikke så lækkert med en sjaskvåd skjorte, og både skjorte og husbond trængte til at køle af, så UD måtte han. 
Ud til en bænk og op med RulleMarie. Hun indeholdt heldigvis en tør skjorte. Af med den våde, stå lidt i vinden og køle krop, skjorte og temperament. Husbond fik den tørre skjorte på, og afgjorde med sig selv, at så ku' han da ligeså godt gå ned i udenrigs og få sig en kop chokolade med flødeskum som trøst, når nu han havde god tid :-)

Som tænkt, så gjort. Men måske skulle han have ventet lidt, for den afkølende effekt på temperamentet var ikke indtrådt endnu, så da han i arrigskab hev RulleMarie til sig, fløj papirer, mapper, computer, ledninger, snotklude, briller, kuglepenne, nøgler og våd skjorte UD i vinden!! Og I ved sikkert hvordan det blæste i onsdags. Han havde glemt, at lukke RulleMarie. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

........ forbipasserende havde kun et "Hovsa" til overs. 

Vel fremme i udenrigshallen kunne han endelig sætte sig ned og blive trøstet af varm kakao med flødeskum. 

SÅ, nu er historien da slut? (Stort smil)

...Senere på dagen modtag han en SMS fra mig: "RING!".

Og her er hvorfor. Forhistorien: vores husbåd Ragna har jo lige været på værft og bl.a. fået nye kloak-ledninger, som er sluttet til kajen via et pumpesystem. Det voldte lidt problemer at få det tilsluttet, men det kom dog i orden. 

Da jeg stod op om morgenen syntes jeg, at der var sådan en lidt speciel lugt på husbåden. Nå, men det er nok bare "et eller andet"... så jeg satte mig bare til at arbejde ved computeren.

Senere på dagen, da jeg skulle på badeværelset undrede det mig, at vandet i toilettet så lidt grumset ud, nå men det er nok bare det "kloak-værk". Så jeg trak bare, hvilket ikke hjalp synderligt på farven. Nærmest tværtimod. Det blev sådan lidt brunligt...

Nå, men jeg gik i bad - vi har et dejligt badekar i teaktræ og med brus. Jeg bemærkede godt, at vandet ikke løb ud, men efterhånden stod til anklerne. 

Vel ude af badekarret opdagede jeg, at der løb vand ud på gulvet fra karrets vandlås - oveni købet 2 steder. Og der er ikke afløb i gulvet. 
Fat i de nærmeste håndklæder til at tørre op. Så opdagede jeg, at der nu stod LORTE-vand HELT op til randen af toilettet og truede med oversvømmelse. SÅ steg også hysteriet hos mig!!

Hvad f..... er det galt?? Jeg kom lidt vand i vasken - det løb heller ikke ud. I bar figur ud i køkkenet - lidt vand i køkkenvasken. Heller ikke? Nå, men så tager jeg lukkemekanismen i badekarret ud, så der måske bedre bliver hul igennem. Det skulle jeg ikke have gjort!! Nu steg der en "brun" søjle af "vand" OP i karret !!! SÅ var jeg grædefærdig og mit temperament steg også!! Og så var det, at den omtalte SMS blev afsendt.

Et eller andet måtte jeg jo gøre, eftersom husbonden var i Ålborg, så nedenunder efter lidt tøj - jeg ku' jo dårligt løbe nøgen afsted over i Silvan efter en "svupper" eller hvad den nu hedder. Nedenunder hørte jeg, at pumpen på kloakanlægget endelig var gået i gang - op at kigge efter - jo, nu skete der lidt. Og langsomt løb alt vand og l... ud, jeg fik tørret op og nødrenset badekarret. Husbonden måtte klare resten!

Da han kom hjem ud på aftenen opdagede han, at vinden havde presset husbåden helt ind til kajen og samtidig ud til den ene side, hvilket fik den udendørs kloakslange i klemme. Den havde simpelthen været stoppet alt efter hvordan vinden blæste.

Han har nu fået etableret et "spring", det vil åbenbart sige et par ekstra trosser diagonalt, som holder båden ude fra kaj.

Se, dét var hvordan VORES onsdag gik. Vi var flade om aftenen, men fik os et godt grin alle sammen.

7 kommentarer:

Anita Tørmoen sagde ...

En litt uheldig dag kan man trygt si. Ønsker dere en rolig og god helg uten de store overraskelser:)

Lin sagde ...

Sikke en dag. Jeg maa da sige at trods jeres "dampen" tog I det virkeligt paent.Jeg ville have flejnet totalt.

Velkommen til min kreative verden sagde ...

Her var det mye fint. Fasinerende bilder fra Købehhavn, spennende oppskrift som jeg må prøve, utrolig flott flettet liten bærer av telefonkatalog : )

Kristine sagde ...

Hehehehe....

KirstenK sagde ...

Det var noget af en onsdag...Godt i selv er i satnd til at se det sjove i menageriet efterfølgende!

Anonym sagde ...

Der må findes mere afslappende former for kondiløb end mellem Cph's gates ;-)

Og jeg håber at 'overløbet' på Ragna ikke gav varige mén på det nyrenoverede badeværelse!

Hvornår er det nu I rejser nordpå igen? - kan vi nå at ses?

Kh :-) Inge

Madame sagde ...

Pyha, sikke end dag, Dorit, men det var utroligt morsomt fortalt :-)
Ha' en god aften!