mandag den 27. september 2010

Hvad var der i kufferten?

Det slog mig lige, at jeg da vist havde en del turkise ting med hjem fra DK denne gang...

Jeg samler på Johannes Hedegaards kvindefigurer - dem med turkis glasur. De er ikke altid nemme at få fat i, men engang imellem kommer de på auktion hos Lauritz.com.
JH er dansk billedhugger,  levede fra 1915-99 og modellerede kvindefigurerne i årene 1958-62.

Hende her ses ikke så ofte - sidst hun var til salg var jeg for nærig, så jeg fik hende ikke. Da hendes søster dukkede op, var jeg fast besluttet på, at hun var min - og som I kan se vandt jeg :-)

Disse to glas fik jeg af Mogens og Inge Rode - Mogens har lavet dem selv. De har stået i husbåden siden maj måned, men egentlig ville jeg gerne have dem hjem, så jeg kan nyde dem hver dag. Så ned i kufferten med dem også. Nu står de i min vindueskarm sammen med en turkis glasvase. Som I kan se changerer glasset - næsten som et undervandsbillede lige under havoverfladen, hvor solens stråler når ned. Når solen står på her giver de det smukkeste lys. Jeg eeelsker disse farver - måske er det derfor jeg er så glad for at svømme??


Sidste år i december fandt jeg denne Kähler lampe på Bella Centerets store loppemarked - den har stået på husbåden siden, men også den måtte hjem - vi købte tre, men de andre blev dernede. Svoger Mads har skiftet fatning og pære på dem, men denne mangler - den har sådan en grim brun ledning...
Mads er min nabo her i Nuuk, så Maaads, please??

Skærmen fandt jeg i Det Mondæne Skur på Gl. Kongevej i København. Klaus har cuttet lidt af den, så den passer bedre til lampen.


Dette papir faldt jeg over i Søstrene Grenes - det skal bruges til at beklæde diverse æsker og dåser med, tror jeg. Står du og mangler papir, så tag et besøg hos Søstrene.


Jeg var også så heldig at få fat i to store tapetbøger hos en farvehandler, men de var altså for tunge til kufferten, så de må med hjem en anden go' gang.


Copenhagen Jewellery Fair fandt jeg disse flotte agater fra Brasilien - de skal bruges som pynt på mine sælskindsarmbånd, som jeg sælger på amio.dkDisse homemade keramikknapper fik jeg hjem fra USA - de skal også bruges til armbåndene.


Ja, så var der vist ikke mere i kufferten...

Nåe jo, der var lige denne kedel, som vi faldt over i Det Mondæne Skur - den måtte vi bare eje... selvom den ikke er turkis, men den smukkeste lavendelblå farve.

3 kommentarer:

KirstenK sagde ...

Jamen det må da være en ordentlig moppedreng af en kuffert du har...Indholdet må siges at være helt fantastisk.Specielt synes jeg knapperne er helt fantastiske!

Ditte Høybye sagde ...

Mmm mange fantastiske blå ting, kan godt forstå de måtte med hjem i kufferten.

Anonym sagde ...

Huuu - hvad sagde bagagevægten?
Men en masse skønne ting fik du med hjem :-)

Desværre lykkedes det ikke at få overdraget din fyrfadsstage i denne omgang. Så nu kommer den med på udstilling med en lille rød plet på :-)
Så håber jeg at det lykkes næste gang!

Kh :-) Inge