torsdag den 2. september 2010

Ragna - skuden, madammen, hende den fede...

Vi rejste til København i lørdags og egentlig skulle vores husbåd Ragna være klar og på plads efter 6 ugers værftsophold. Den blev bugseret fra Stege til København, men pga. noget broarbejde i Stege og svømning i Københavns Havn nåede hun kun til Arkitekternes Hus nord for broerne i Københavns Havn. Der lå hun da vi kom. Vi var ombord om lørdagen og kors i hytten... hun var blevet fin, men 6 ugers ophold på sådan et sted sætter altså sine spor og krav til oprydning og rengøring. Så vi har knoklet lige siden...

Efter en omtumlet lørdag, hvor jeg var med Kristine (Kjær & Schmeling) til Copenhagen Jewellery Fair - fuldstændig ør pga. tidsforskellen - fik vi muligheden for at sejle med, da Ragna blev bugseret gennem havnen.

I får her lidt billeder fra turen - den var lige lovlig spændende.  Ragna rager 5 m op og flere steder er der kun 20-30 cm til broernes underkant. Og som I kan se nedenfor trak Jan fra værftet den 68 bruttoregister-ton-tunge skude med en havjolle!! Og Ragna har absolut ingen styreevne - hun er uden ror og maskine, helt flad i bunden og som Jan sagde: hun har sin egen mening!
Men Jan klarede det med bravour - jeg var fuld af beundring, man kunne godt se, at det havde han prøvet før!

Her ses Ragna (til venstre for den lyseblå kutter) ved kaj ved Arkitekternes Hus. Som I kan se er overbygningen nu hvid og skroget antrazitgråt. Klaus sidder på bænken og er helt sikkert glad og lettet over at se hende igen i hel stand.


Jeg slapper lidt af på dækket - i baggrunden ses Operahuset.

Her er Jan og Benise med dén kutter, som han bugte til at slæbe med fra Stege og hertil. Herefter er han nødt til at bruge jollen pga. højden under broerne.


Vi skal under Knippelsbro. Klaus og benise er klar med de store jordbær-fendere, hvis nu vi skulle rage uklar med bropillerne.


Så er vi kommet igennem uden at rive broen ned eller bumpe ind i noget. Forude til højre ses Den Sorte Diamant - Det Kongelige Bibliotek.

Og så kommer Langebro... og der er et irriterende betonfundament midt i sejlrenden - det skulle vi gerne udenom...


Det gik godt. Et billede taget "gennem" tagrenden agterud mod Langebro.


Sidst kommer cykelbroen ved Fisketorvet.


Py ha, det gik også godt! Men der var også hele 5 meter og 40!! Klaus er en lettet mand.

Et kig bagud til en fantastisk sky over havnen.


Så er vi ved at være på Skibbroen - nu skal hun bare lige på plads. Flere af Skibbro-boerne var på kajen og ønskede os velkommen hjem. Det varmede!


Her ses hun dagen efter og nu kommer det store arbejde med bl.a. at få plader af vinduerne, gøre dem rene, tilslutte vand, el og kloak, rydde op, gøre rent... Den ældste datter Sara og hendes kæreste Klaus flytter ind (Sara har indtaget søgelænderet på tagterrassen), og deres container ankommer på kajen fra Grønland... py ha, hvor skal vi dog være??


Turen på værft pyntede på damen, men nogen svane hvad angår linierne bli'r hun aldrig. Men pyt, hun er skøn indeni og hvor får man ellers 117 m2 beboelse ikke bare med havudsigt, men på/i vandet, midt i alting, centralt i København, og alligevel helt for sig selv?? Vi er simpelthen lykkelige for hende.

Klaus er her ved at montere landgangen (midt i en heftig byge) Det var ret nødvendigt fordi der var en smule højvandet og mine ben er altså for korte i den ene ende, så jeg kunne ikke komme i land. Klaus mente ellers, at det var udmærket, så vidste han da hvor han havde mig.


Her ses Klaus og Jan i jollen, som klarede turen gennem havnen. Jan og Benise har gået nogle dage på båden og tilsluttet alle ledninger, pakket det ind, fjernet plader m.m.

Vi har fået lov at låne jollen et par dage, så kan vi lave vores egenhavnrundfart. I aftes var vi ude efter mørkets frembrud, koldt men rigtig hyggeligt, at se København og Christianshavn fra dén side.


Den næste tid kommer computeren nok lidt på ferie, så I ser/hører ikke så meget til mig. Der skal altså arbejdes lidt - både med Ragna og med dét arbejde, som betaler føden for mig.


3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tak for kigget :-)
Det er dejligt at se at Ragna er kommet godt på plads igen. Turen gennem havnen må have været rigtig spændende! - ikke nødvendigvis på den gode måde.
God arbejdslyst - både med Ragna og 'det andet'
Kh :-) Inge

Anonym sagde ...

I arrived here just surfing. Congratulations on Your nicest blog and all good wishes from an Estonian living in Italy!

KIRKEBY sagde ...

Tillykke med at I er kommet "hjem" på plads i København.
Det MÅ være skønt at bo netop sådan som du omtaler! Og der er jo altid skænt at sove når man kan høre bølgerne klukke om skroget.
Som Ærø-bo kan det godt være et savn, at bo i den østjyske muld LIDT for langt fra havet! Måske jeg skulle se mig om efter en færge eller noget andet jeg kan bo i!
Nyd sensommeren i København.
Mvh Maria