torsdag den 21. april 2011

Dejlig sommerstemning på husbåden Ragna

Tidlig morgen i Tømrergraven og vores lille husbådhavn - midt i alting og alligevel helt for sig selv.
 Ragna ved kaj midt i billedet - nu er solfangeren kommet op på taget ude i stævnen.
 Vores havneindsejling set fra Islands Brygge tidlig morgen - yderst til højre i billedet.
Jeg var så træt af nysgerrige forbipasserende - de er velkomne, og vores lille havn er åbenbart meget interessant - men behøver de stå og glo ind ad vinduerne? Det er der da heldigvis råd for, så jeg har lavet to billeder og fået det printet på one-way folie. Foliet klistres på ruden udvendigt og udefra ser man billedet - i denne side en sæl under vandet - og indefra kan man faktisk ikke se folien. Man ser alt udenfor uden problemer. Så nu kan vi rende rundt i bar r.. uden at genere andre og selv være generet af gæsterne på kajen. Genialt. Og nu har de besøgende også noget at snakke om... :-)
I den anden side af agterstævnen er det en dykker de ser.
 Terrassen i stævnen. Nûno og jeg fandt de turkise stole hos Det Mondæne Skur på Gl. Kongevej.
 Lidt hygge måtte der til på terrassen i stævnen og vi kunne ikke stå for disse to ænder i keramik.
 Blomster må der også til. Nûno har pyntet mellem blomsterne med hvide strandsten.

Har med megen frustration, møje og besvær fået syet markisestoffet til et læsejl i hver side. Jeg gør det aldrig mere - i hvert fald ikke på en symaskine fra Brasilien, som jeg ikke kender, og som driller. Og med værktøj, som ikke er ordentligt! Og slet ikke, når jeg endnu lider af eftervirkningerne af lidt stress, og en gang bronchitis. Samt har fået ordnet tænder, med en del smerter til følge. En eksplosiv cocktail... men nu hænger de der...
Og som Kirsten skrev i en kommentar i sidste indlæg - lur mig om ikke der kommer noget kreativt ud. Jo, det gør der - et eller andet sted skal al stressen brændes af. Fandt på Vesterbrogade en lille sjov, rodet garnbutik. Hun havde noget sjovt garn a la tubestrik. Det er her ved at blive til et tørklæde a la en kalvekrøs. Typisk mig - jeg skulle jo egentlig bare have et par nøgler bomuldsgarn, så jeg kunne hækle Ulla-Bellas æggebægre til Nûno.


15 kommentarer:

Madame sagde ...

Sikke dejlige bileder, Dorit! Og det er helt genialt med foliet, du har klistret på ruderne - og billederne er jo skønne i sig selv, en sæl og en dykker.
Og dit fnuglette tørklæde i turkise farver er slet ikke til at stå for :-)
Glædelig påske til dig.

Unknown sagde ...

Nydelige bilder. Forstår jo at folk glor på en måte. Når noe er vakkert er det vanskelig og ikke se. Fint at du kom på en genial løsning. Kos dere på den båten som jeg skulle gitt mye for å eigd,hehe...:))

Marlene sagde ...

Det er genialt med det folie, og flot ser det ud, tror jeg skal være en af de nysgerrige næste gang jeg er på de kanter, for jeg må altså se det folie i virkeligheden.

Garnet har jeg strikket to tørklæder af, det er rigtig sjovt.

Husk nu at slappe af, har selv været hårdt ramt af stress, og det er ikke at spøge med.

Rigtig god påske

Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. sagde ...

Ja nogle (mange) mennesker er simpelhen så sk... nysgerrige. Smart med den folie. Ser godt ud og skønne billeder. God påske Dorit :-)

Kirsten sagde ...

Ren idyl - smart med de billeder, bare det ikke trækker flere nysgerrige blikke til! Din kalvekrøs er smuk smuk ;O)
Fortsat god påske til jer alle på Ragna ;O)

Marianne sagde ...

Hvor smart med de skønne billeder på ruderne. Ja, folk har jo ingen hæmninger, et vindue ja så glor vi da bare ind:)
Skønne farver på det fine tørklæde

I ønskes alle en glædelig påske.

Kærlige tanker MarianneL

Lona sagde ...

Nøj hvor ser det bare dejligt ud, en lille oase! Det er åbenbart til offentlig beskuelse at bo på på en husbåd? Smart med folien (;o) forsat god påske

Pia´s Hverdag sagde ...

Kan slet ikke se op og ned på dit sjal, kan det bredes ud ?

Jeg er personlig meget bange for at benytte ordet stress, det er virkelig en meget alvorlig sygdom og må ikke forveksles med det at vi bare har for meget om ørerne. Ting vi bare gerne vil, ikke nødvendigvis noget vi skal for at overleve. Jeg har set folk gå ned med stress, pga økonomi, sygdom mell. lign. og hvis det er det, så kom afsted til en behandler lige med det samme ...
Jeg håber ikke du har det sådan ...

KH Pia

Kludemutter sagde ...

sikke en skøn husbåd ;)
Det må være en drøm, især nu hvor du har fået lukket kikhullerne på smukkeste vis.

Yt.

Anette sagde ...

Hvor ser det hyggeligt ud på jeres husbåd. Kan godt forstå I gerne vil have privatliv indendørs. Det vil vi alle jo.
KH Anette

Fru Olsen sagde ...

Pia: sjalet er ikke et sjal, men et langt tørklæde. Det er ca. 15 cm bredt og bliver vel 1,5-2 meter langt. Og nej, det kan ikke andet end hænge der på pindene, som det gør på billedet :-)

Har det som dig med brugen af ordet stress. Jeg kender det alt for godt - gik ned med stress og depression for snart 5 år siden. Er kommet op igen, hvad depressionen angår, og for så vidt også stress. Har gået i behandling - og er i behandling. Jeg er dog meget, meget sårbar overfor stressfaktorer stadigvæk. Travlhed kombineret med min fars død for få uger siden gør, at jeg skal passe rigtig godt på mig selv - heldigvis har jeg lært at kroppen er min ven, og når den siger noget, skal jeg lytte. Så for tiden er det ganske få ting over lang tid jeg får lavet. Men en smule frustreret over at jeg ikke kan hvad jeg plejer, er jeg dog. Og så tror jeg, at jeg skal lære sorgen at kende, og at acceptere den. Det er lidt svært for mig lige nu, at finde ud af hvad der er hvad.

Godt du gør opmærksom på problematikken og tak for din omsorg.

FruE sagde ...

Dorit, jeg elsker billederne fra jeres husbåd. Den afspejler ro, varme og hygge. Sådan et sted kunne jeg godt forestille mig, at bo.

Mht. stress, så tror jeg, at når man først har været ramt af stress, og altså ikke af travlhed, så er man ikke længere i tvivl om hvad der er hvad. Det er 3 år siden for mig nu og selv jeg jeg er i fuld sving med arbejdslivet, så er jeg som du sårbar på nogle områder.

Mange knus og tanker.
Fru E

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Jeg er oprigtigt stolt over at kende dig Dorit, det med folien er sku da genialt, som så mange andre af dine dejlige kreative påfund, vi glæder os helt vildt til at se det færdige billede Dorit.
Rigtig god påske til dig og dine, men pas nu på dig selv.

Trine F sagde ...

Hvor ser der dejligt ud på jeres københavner residens, genial ide med det folie på vinduerne.
Håber i har haft nogen dejlige dage

Anonym sagde ...

Skønne billeder. Er der en opskrift et sted på tørklædet så man kan købe den?
Nyd foråret!