onsdag den 17. april 2013

Strikkede sweatre til pingviner!

Ja, det med ZOO eller ikke ZOO er et kæmpe dilemma, som Stella kommenterer på det sidste indlæg. Jeg kan ikke holde ud at se dyr i fangenskab. Omvendt ved jeg også godt, at mange zoologiske haver forsker og gør et stort arbejde for at bevare truede dyrearter.

Egentlig vil jeg hellere støtte projekter, som arbejder på, at dyrene kan bevares i de habitater, hvor de hører hjemme.

Meget apropos læste husbond i et Swiss Air flymagasin om små pingviner i Australien, som ind imellem bliver udsat for oliespild. De har en overlevelsesprocent på 98 takket være hjemmestrikkede uldsweatre fra kvinder i hele verden!

Foto af side i magasinet.
Fra hjemmesiden www.mormon.dk:

"... da man hørte om, at de sjældne eventyr-pingviner led under følgerne af et olieudslip, var der to kvindelige medlemmer i kystbyen Coffs Harbour i New South Wales, der begyndte at kontakte kvinder i alderen fra 50 til 80 år fra Australien og New Zealand, som ville strikke sweaters til de ca. 30 cm. høje pingviner. Over 300 kvinder kom i gang med at strikke, og de producerede 1800 sweaters i dukkestørrelse - og disse blev givet videre til et reservat, som bl.a. tager sig af skadede pingviner.
Disse sweaters eller 'jumpers', som australierne kalder dem, er afgørende for, at fuglene kan overleve. Når en pingvins fjer først er blevet skadet af olie, skal den igennem en grundig rengøring, som imidlertid ødelægger fuglens naturlige isolering. Avisen The Sydney Morning Herald skrev: "Disse tætsluttende sweaters af 100% uld i dukkestørrelse holder pingvinerne varme, mens de kommer sig. De forhindrer også fuglene i at forsøge at pudse deres fjer, så de på den måde indtager den giftige olie. Metoden giver fuglene en overlevelsesprocent på 98."

Foto lånt på nettet.

5 kommentarer:

Marianne sagde ...

Skønt :)

Kirsten sagde ...

Hvor er det skønt! Strik har altså en helbredende virkning på mange måder ;O))

Nola sagde ...

Det er jo vildt, men skønt!

Kirsten sagde ...

Hvor er de kære !!! Skønt at kunne hjælpe dem på den måde.

Anonym sagde ...

Hej, ved du om opskriften på pingvintrøjerne er oversat til dansk? Kh Birgitte

birgitte_sonderup@yahoo.dk