søndag den 26. december 2010

Når man er en drengerøv og vil være sikker på at vinde

Vi får altid ris ala mande juleaften - sikkert som de fleste andre. Den bliver lavet efter alle kunstens regler med masser af mandler, og altid af flyfrisk fløde. Nogen gange er det nervepirrende spændende om vi kan skaffe det. I år havde vi egen kurér på - Nûno havde 2 liter med hjem.
Klaus og jeg gjorde 2 mandler klar - en stor og en lille, og Klaus havde købt mandelgaver, så alt var i skønneste orden.
Da vi spiste fik jeg ret hurtigt en mandel. (Pludselig skulle jeg lige ud og hente et fint halsbånd til Ronja - så fik jeg lejlighed til at gemme mandelen i BH-en !! :-) Nûno havde samtidig set en mandel i Klaus' rødvinsglas, og hun sad med en under tungen. Da jeg kom ind igen fik jeg øje på en mandel i skålen lidt oppe af siden, den tog jeg fluks - i bedste mor-stil - og kom over på Nûnos tallerken. Hun er vel stadig barnet!
Nûno så meget forvirret ud ... en under tungen, en i Klaus' glas og nu en mere??? Hvad sker der?
Da vi ikke kunne spise mere og de heldige skulle afsløres, var der 4 mandler!!
Klaus havde i smug puttet to mere i!! Han ville højne sine chancer for at få mandelen.
Drengerøv!!
Men, han havde så også sørget for 4 mandelgaver - det skal siges til hans ros! Han fik selv den lille mandel og måtte så nøjes med den lille mandelgave - en pakke frøer.
Nûno fik de store mandler og derfor denne DVD - som ALLE i øvrigt burde tvangsindlægges til at se. Den amerikanske prisbelønnede dokumentar fra 2009 har været vist på DR2.


I 1960'erne var Richard O'Barry en af verdens bedste delfintrænere. Han trænede bl.a. delfinen, der spillede Flipper i tv-serien af samme navn. Men da dyret nærmest begik selvmord i hans arme, ændrede hans syn på delfiner sig, og han viede sit liv til at frisætte delfiner i fangenskab.
I den japanske by Taiji opdager han en systematisk nedslagtning af øresvin, der jages ind i en lagune og dræbes af lokale fiskere. Sammen med instruktøren Louie Psihoyos samler han en hemmelig elitestyrke af aktivister, vovehalse og fridykkere for at afsløre den grusomme misdåd. Der oven i købet viser sig kun at være toppen på isbjerget.
Læs en anmeldelse her.

Der var også et gavekort til videobutikken - det er vist nok allerede omsat!
Min mandelgave var delfiner med sugekopper til at sætte fast i brusenichen, så man ikke skrider på fliserne.
Klaus må være gået helt i delfin-mode, for han kom også hjem med et nyt badeforhæng den anden dag - turkis (selvfølgelig) med delfiner på.

5 kommentarer:

Randi sagde ...

Ja så har han næsten helgarderet chancerne for at vinde:o).

God 2.juleaften.

Kh Randi

Marianne sagde ...

Det er ok at være en drengerøv, når man er en betænksom en af slagsen ;0)
Fortsat god jul og hygge.

Anonym sagde ...

:-) - han er i hvert fald ikke kedelig!

Fortsat god jul

Michael Seeger Hanmann sagde ...

En skam at det er for koldt at dyrke mandeltræer på Grønland Dorit, det kunne i nok have brug for at kunne.
God dag til dig og dine.

unikarina.dk sagde ...

Min mor fortalte en sød historie i julen. Én af hendes veninder havde aftalt med naboen, at de kunne have deres risalamande stående hos dem, da naboen ikke selv havde plads i køleskabet. Veninden var en lille drillenisse - og puttede 23 hele mandler i risalamanden. Naboen fangede det først da de havde fundet den tredje...