onsdag den 1. august 2012

En elv med drøn på

SÅ lykkedes det efter 4 dage, at komme ud af Grønland. Turen gik via Kangerlussuaq i stedet for Island. I husker måske, at jeg skrev om elven, som havde skyllet broen væk? Vi havde et par timers ophold, så vi gik over for at se på, dét som borgmesteren og pressen kaldte naturkatastrofe. Herregud det er bare en bro, som er skyllet væk. Ingen er døde, kommet til skade eller forsvundet. Ingen har mistet deres hjem. Naturen er gået amok, ja, og så må det jo repareres.

Forskere siger, at isen smelter med 3 cm om året, og at den vægt som isen dermed lettes med, gør, at landet hæver sig tilsvarende.
Broen som den ser ud, når man kommer gående fra lufthavnen. Vejen på den anden side fører til Lake Ferguson og Roklubben.
Her ses det, at to fag er skyllet væk
Her ligger de strandet længere nede ad elven
El- og vandledninger har været tæt på at ryge med.

Der er drøn på og meget mere vand end vi normalt ser. Bemærk alle de blødt vand- og stenslebne huller i klippen.
Her skulle man nødigt ryge i. Vandet er mælkehvidt/gråbrunt pga. alle de sedimenter vandet fører med sig fra indlandsisen.
Skolen i Kangerlussuaq - dejligt, at se alle de farver på ellers grå og kedelige betonblokke.
Udsigten ind mod indlandsisen. Fjeldet Sugarloaf ses bagude til venstre, vejen op til Black Ridge til højre.
Se lige den farve græsset har!
Kangerlussuaq set fra luften. Broen, som altså er væk, ses dér, hvor elven snævrer ind.
Elvens videre løb ind mod indlandsisen, som ses oppe til højre i billedet. Bemærk vejen som går på venstre side af elven. Den går de 18-20 km ind til isen.
Elvens udløb inde ved isen. Hvis man kigger efter, kan man se vejen mellem isenbræen og søen.

10 kommentarer:

Ulla Røjkjær sagde ...

Tak for turen...
Hvor blev jeg dog forelsket i billedet af græsserne i de smukke farver. Inspiration til strik måske, og for dig et billede.

Helle sagde ...

Flott bilder som vanlig. leste at det har smeltet uvanlig mye fra isbreene på Grønland i år og at forskerne er bekymret. Man må jo begynne lure på hva som skjer?

God tur til Island og fiske. :)

Stella Dea sagde ...

Selv med din malende beskrivelse, er det umuligt at forsatå den slags når man ikke har været i den type natur.Fantastisk.

FruE sagde ...

Naturen viser sig nogle gange fra den barske side, men som du skriver, så er naturkatastrofe måske et lidt stærkt ord til broen. Men der bliver da noget arbejde med den.

Flotte billeder som altid :-)

Boris sagde ...

Foto af en smuk græs. Som et abstrakt mønster med lyserøde flamingoer.

reSIRIkulert sagde ...

Så mange flotte bilder av en tur som sikkert har vært uforglemmelig.
Siri

Marianne sagde ...

Ja sikke noget - sådan at lade en bro svømme væk uden tilladelse ;0) ja, nogen gange blir der brugt store ord og store overskrifter som ikke har hold i virkeligheden. Men det er spændende at se, men svært at forestille sig når man aldrig har været det.
Græsserne derimod, har jeg som flere andre et meget meget positivt forhold til - så smukt og som Boris skriver , abstrakte flamingoer eller måske noget helt andet.

Knus
Marianne

Lona sagde ...

Hold da op, min far og jeg var der d. 3 juli og kørte over broen. Vores chauffør mente også at der var mere kraft på vandet end ellers (;o) fortsat god tur til Island

filipovsky sagde ...

Fantastiske billeder!

Madame sagde ...

Helt vidunderlige billeder, Dorit! Fascinerende at se vandet fosse og uhyggeligt at det har taget to fag af broen. Tak for dine varmende ord hos mig! Kh