onsdag den 2. januar 2013

TO grader over horisonten!

TO grader over horisonten er ikke meget, men det er så højt, som solen kommer op lige for tiden. Det til trods, er dagens længde tiltaget med 21 minutter siden solhverv, så vi nu har dagslys i 4 timer og 27 minutter.

Fra: http://www.torbenhermansen.dk/almanak/almanak.php
Almanakken kan bruges alle steder, så prøv den, hvis du er interesseret i lysets gang.
Sne har vi ikke meget af, men vi har haft stabilt vejr med frost, høj blå himmel og så meget sol, som dagen nu kan byde på, i hvert fald siden vi kom tilbage til Grønland d. 19. december.

I eftermiddag nåede jeg ikke rigtigt at se solen, inden den igen sank i havet. Men smukt er det alligevel. Jeg skal gå en masse ture og komme i form igen. Tre operationer i de nedre regioner på mindre end 2 måneder, sætter sit præg på muskulaturen i bækkenet, ryggen og benene, sku' jeg hilse at sige!!
Og på formen!! Pu ha - det tog mig en halv gang længere tid, at komme op gennem den sædvanlige kløft, hvor jeg ofte går med hundene. Og det havde vist ikke meget med underlaget at gøre!! Om en uge må jeg svømme igen, og så er det bare afsted til svømmehallen.

I får her et par fotos fra dagens tur taget med mobilen.

Mod syd - kløften er stejl og smeltevandet er frossent og godt hårdt at gå på.
Alberth er skudræd og har det selvsagt ikke godt her ved nytårstid, Han ville ikke med ud, men det er jo mig, der bestemmer, så ud kom han. I kløften er der fred og ro, så det gik godt. Han fortjener de gode oplevelser, og erfare, at det ikke er hver gang det går galt.
Vandledningen ligger godt beskytter i sit rør, og som I kan se, er der ikke overvældende med sne.
Mod nord. Lufthavnen ligger lige bag højdedraget, og toppen af Sermitsiaq ses i baggrunden.

3 kommentarer:

Kirsten Søeballe sagde ...

Tak for fine billeder.
Har du specielle støvler på ? Jeg mener med den is du går på .
Jeg ville være ræd for at gå på bagen i den der kløft.
I øvrigt godt nytår til dig Dorit.

annelises kreativiteter sagde ...

Godt Nytår! Tak fordi du deler dine dejlige billeder med os, så vi kan følge med i naturen i Grønland. Jeg håber at jeg får mulighed for at komme til Sisimuit til foråret hvor min niece bor.
Som du selv skriver kan vi glæde os over at lyset vender tilbage, som vi allerede har bemærket i DK. Er spændt på at se hvad du finder på af nye spændende kreative ting i 2013. Håber at du snart på højkant igen.

dqpage sagde ...

Fantastisk med den smukke natur I har i Grønland.
Det må da lige motivere for gåturene, så du kan komme i form igen :o)
og nu titter solen mere og mere frem igen.
hilsen Mona