lørdag den 19. marts 2011

Fra gammelt og utjekket til ungt og trendy

Yngstedatteren Nûno er netop flyttet og har meget lidt plads. Og som studerende vokser pengene jo ikke på træerne. Hun må altså være opfindsom og kreativ, hvad plads angår.

Hun manglede et lille bord, og hos Kirkens Korshær fandt vi disse borde - tre små borde skudt ind i hinanden - dejligt pladsbesparende. Gammelt, skjoldet lak og hollandske kakler, ikke just noget for en ung kvinde.

Men en gang afvaskning i salmiakspiritus og lidt maling, og straks ser det helt anderledes ud. Det største bord blev turkis. Det mellemste skal være gult, og måske bruger hun hvid eller lilla til det mindste.

Så en gang selvklæbende vinyl over de hollandske kakler... voila!
Vinylen er den samme, som hun har sat på fronten af skufferne ovenfor. Hele skuffe- og skabsarrangement skjules af skydelåger, som egentlig bare er en ramme, hvorpå hvidt lærred er spændt hårdt op. Supersmart og igen pladsbesparende.

Når hun ikke gider at se på skaktern mere, kan hun jo bare skifte vinylen.

Hun fandt også disse billige, gamle spisebordsstole i Kirkens Korshær. Samme gang maling og straks hænger tingene sammen.
Og nej, det er IKKE mig, der har bestemt farven :-D

Billedet på væggen har jeg lavet til husbåden - jeg har fotograferet døtrene, lavet dem til popart i Photoshop og lagt tekst og baggrund på. Dernæst har jeg fået det printet på lærred. Da Nûno fortalte, at hun ville have turkis og gul som farvetema, ja, så var det jo oplagt, at forære hende billedet.
Den gamle almuemalede mælkejunge har hun fået fra min fars bo. Den skal hun såmænd nok også få moderniseret!

Så skal I da lige have et foto af lille Kikki, som elsker at sidde i vindueskarmen og kigge ud.

13 kommentarer:

Trine F sagde ...

Hvor har Nuno indrettet sig hyggeligt, og de d er borde er da bare geniale.
På det billede hvor der bliver malet minder hun bare om min ældste. Der osse lige har været igang med penslen, et lille vægskab skulle være sort. Og det foregik osse i hyggebukser og med hestehale ;-)

anette lyskjær sagde ...

Åh Dorit - nu får jeg næsten lyst til at flasche mine indskuds-arvestykker til noget ala moderne. Og dit billede på væggen er en rigtig lækkerbisken i familieportrætering. Tak for inspiration.

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Jeg ville have sværget på at Nuno har sin kreativitet efter dig Dorit, men er er mig meget bevidst om at du har din endnu, spøg til side, det er ikke svært at se en sammenhæng i det kreative her, også når hun arbejder med smykkerne.
Dejligt med den overhaling af de borde, det bliver hun glad ved.
I kærlige tanker, god weekend.

Kludemutter sagde ...

Sikke seje møbker hun tryller frem ;)
Hun har det ikke fra fremmede.
sejt billede du har lavet.

Yt

Strikkeheksen sagde ...

Jeg imponeres igen og igen over den ide-rigdom og kreativitet, der hersker i jeres familie - hvor er de møbler blevet FLOTTE :-)

Og så lige til dit tidligere indlæg: Hvis strik kunne fortælle, hvad der blev tænkt på undervejs - sikke historier, det ku´ skabe :-)

FruE sagde ...

Det er blevet rigtig godt. Sådanne stole havde vi i mit barndomshjem. De var bare mørkegrønne :)

Unknown sagde ...

Ja, det er helt utrolig hva malingstrøk og litt fantasi kan gjøre. Stilig bilde du har gjort. :))

violykke sagde ...

de borde er bare for super, det skal jeg huske til mit sommerhus, når jeg engang for et :0)

Tro Håb og Kærlighed sagde ...

Det er så dejligt, når mennesker kan finde på selv og skabe nyt af gammelt. Personligt og hyggeligt - og ret sjovt! Din datter, det ser man jo:-)

Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. sagde ...

Ja endnu engang er det utroligt at se hvad maling sammen med lidt fantasi og kreativitet kan gøre.

God weekend :-)

Linnea skriver: sagde ...

De bliver godt nok lækre, de borde. Utroligt, hvad man kan gøre ved ting, indkøbt i genbrugsbutikker. Og sikken da et vildt flot billede, du har lavet til væggen. Godt gået til jer begge.

Kirsten Søeballe sagde ...

Skønt at se kreativiteten blomstre.Og at se ,hvor lidt der skal til for at gøre tingene brugbare igen. Det er hyggelige farver.
Min yngste skal flytte på kollegie om halvanden måned. Så hun er ved at samle ting sammen nu som skal flytte ud sammen med hende.
Kh Kisser

Anita Tørmoen sagde ...

Så flotte møblene ble med maling og vinylen:) Gøy og se at de yngre også har sansen for gjenbruk:)