lørdag den 5. marts 2011

Mega, mega meget sne og flyulykke

Klaus fortæller mig, at der er kommet mega, mega meget sne i Nuuk de sidste dage. Det er umuligt at komme de få meter nede fra vores hus op til vejen. Så entreprenørerne kommer til at arbejde for deres penge.

Det har været dårligt vejr og i fredags forulykkede Air Icelands Dash 8 under landing i Nuuk Lufthavn. Et vindstød greb tilsyneladende maskinen under landingen, og den endte i en af stenvoldene langs landingsbanen. Alle 31 passagerer og 3 besætningsmedlemmer slap fra ulykken uden fysiske skader, siges der.

Maskinen skulle være landet torsdag, men pga. dårligt vejr blev det udsat til fredag. Og selv da måtte maskinen en tur ned i Kulusuk på østkysten for at afvente bedre vejr i Nuuk - de ventede altså ikke længe nok!! En passager fortalte, at flyet landede trods kraftig blæst, så kraftigt, at de knapt kunne gå, da de skulle forlade flyet. Men det er i og for sig ikke nogen nyhed, vi har prøvet mange gange både at lette og lande i den slags blæst med Air Greenlands Dash'er. Nogen gange står flyet og hopper og danser på banen, og man tænker, at det går aldrig godt. Men indtil nu har de dygtige piloter klaret det - lufthavnen har eksisteret siden 1979 og det er første gang, at et rutefly forulykker.

Billederne her er lånt fra vores landsdækkende avis' hjemmeside www.sermitsiaq.ag og er taget af Leiff Josefsen.
Flyet set nede fra vejen.

Jeg har tidligere lidt af flyveskræk, men er sluppet af med det... hmmm..... og vejret ser ikke specielt godt ud for ugen. Men jeg må jo bare have tillid til, at de vurderer rigtigt, når jeg skal hjem på tirsdag (hvis ellers min far har det nogenlunde... Bedre er det ikke blevet med ham, tværtimod... og hvad den kommende tid bringer? Vi ved det ikke - lægerne kan tilsyneladende ikke rigtig gøre noget for ham, udover ilt, blod og sondemad).


Jeg kommer ikke så meget rundt i blogland - har ikke den store lyst, men vender tilbage... hæng på, så længe.

10 kommentarer:

LisBethLys... sagde ...

Pye, hvor er det dejligt at kunne sige, at "de knapt kunne gå, da de skulle forlade flyet"... Alternativet taget i betragtning!
Men sikke dog en forfærdelig forskrækkelse! Jeg håber du får dejligt flyvevejejr, når du skal afsted!
Pøj pøj med din far!
Kærlig hilsen LisBeth.

Marlene sagde ...

Håber stadig det allerbedste for din far, og har fuld forståelse for at du ikke har overskud til blogland. Du kan være helt rolig jeg hænger på, og har forståelsen.

Kram ♥
Marlene

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Det er forståeligt at bloggelysten ikke er det der optager dig mest lige nu Dorit, jeg er ked af at læse at det ikke er blevet bedre med din far, jeg læste godt om det forulykkede fly i avisen den anden dag, det må blæse helt vildt deroppe.
I kærlige tanker, god dag.

Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. sagde ...

Vi hænger på Dorit :-). Koncentrer du dig bare om din far, familien m.v.....

Kærligst Bettina

Anita Tørmoen sagde ...

Håper at vinden roer seg før du skal hjem på tirsdag.

FruE sagde ...

Glæder mig ikke til min flyvetur tirsdag, men har været ærlig over for den kollega der skal med. Han har tilbudt både arm og skulder.

Tag dig tid med din far. Det er det bedste du kan gøre lige nu.

Mange tanker i din retning.
Kram fra mig.

Kirsten sagde ...

Føj for en oplevelse for dem der sad i maskinen. Selvom jeg ikke lider af flyskræk, kan sådanne billeder godt give et sug i maven :O(

Håber din hjemtur går planmæssigt og at din far kommer i bedring.

Anonym sagde ...

Wong Wai:

Gør IKKE samme fejl som undertegnede - "holde fri" - BLIV ved DIN FAR.... Rejs senere, DU VIL "takke, DIG selv", når DU har sundet dig!! Tag 1-2 uger mere hernede, DE ER GULD VÆRD, tro mig!!
JEG KOMMER GERNE og giver samme "kram" OG MERE TIL, sidst(?) DU hørte R. Lybert/Chr. Kirke... DU VED...?

Anonym sagde ...

Kære Dorit

Jeg læste også om uheldet i Nuuk - og tænkte tilbage på nogle atykker af de 'spændende' landinger man har haft. Godt at det er dygtige piloter, så der kun er 'små uheld'.

Pas på dig selv - og prioritér det, som ikke kan gøres om senere!

Mange kærlige tanker og STYRKEKRAM (dem har du formentlig brug for)

:-) Inge

Tro Håb og Kærlighed sagde ...

Uha, det ser slemt ud. Det er da helt forståeligt, at du ikke har lyst eller overskud til at blogge. Jeg hænger på!