fredag den 13. juli 2012

Naturkatastrofe?

Nuuks vartegn Sermitsiaq - godt 1200 m over havet - set fra vestsiden.
Toppen er hyldet i tynde skyer.
Set fra nordvest - gletscheren er blevet meget mindre på ganske få år.

Billederne skaber linket til teksten - for hvad er det der sker?
Lige nu fosser smeltevandet fra indlandsisen ud i den store elv ved lufthavnen i Kangerlussuaq - knudepunktet for vores flytrafik. Mængden af vand slår rekorden og har skyllet broen, der forbinder de to dele af bygden, væk. (Vandet tog forresten en tonstung gummiged med i farten - det siger lidt om kraften!!). 

Langs med broen ligger vand-, el- og telefonledninger. Det er kritisk, hvis de ryger - så berører det selvfølgelig også forsyningen af disse ting, og måske også flytrafikken pga. radaren på den anden side. Jeg kan dog ikke helt forstå borgmesterens udtalelser om, at det er en "naturkatastrofe". Der er, så vidt jeg ved, ikke tale om, at mennesker er kommet til skade. Det er megatræls, det besværliggør alting rigtig meget, men tingene kan bygges op igen. Bevares, det tager tid, og det koster, men det ér trods alt kun penge. Tal om naturkatastrofe i fx. Japan, hvor regnskyl har dræbt adskillige mennesker, en hel del er savnet og mange har mistet deres hjem.

Jeg er noget mere bekymret over, hvorfor det sker?!

8 kommentarer:

Marianne sagde ...

Kan godt forstå din bekymring for hvorfor det sker - der sker så meget rundt i verden som ikke burde kunne ske .

Marianne

Kludemutter sagde ...

Vi så det på t.v. I går det ser meget voldsomt ud.
ja,hvad sker der lige med vores klima alt bliver vendt rundt.

yt

Kirsten sagde ...

Jeg har også fulgt med og tænkt på dig/jer. Men hånden på hjertet så vidste jeg ikke om I ville blive berørt.
Ja hvad sker der lige i vores lille verden og ikke mindst hvad vil der ske fremover - det vi ser i disse år er måske "kun" toppen af isbjerget :((

dqpage sagde ...

hej Dorrit
Det var i nyhederne igår - og også tidligere i forskellige temaudsendelser med fokus på jordens klima.
Det er helt vildt bekymrende !
Og så med de varmegrader I har oppe hos jer nu.. det er unaturligt - selv om det måske på den korte bane er rart nok for jer med en lun sommer.
Tænker på de foredrag og tv-dokumentar, der blev lavet af ham den tidligere amerikanske præsidentkandidat (navnet er totalt væk) - ved ikke om man kan handle sig ud af situationen ? eller om det er for sent ? eller om andre interesser er for stærk ?
hilsen Mona

Kisser Laptern sagde ...

Tænkte på dig og den skønne plet, som er dit hjem, da jeg så nyhederne. Mon du blev berørt rent fysisk af katastrofen?

Bedste hilsner fra en bakke i Hinnerup.
Kirsten

Helle sagde ...

Det er et symptom på et eller annet når isbreer verden over smelter i et forrykende tempo. Jeg kjenner på din bekymring om hvorfor dette skjer.

Ser at det er en stund siden jeg var innom deg, og ser (bortsett fra at du er like produktiv som vanlig) at dere har fått laget en deilig terrasse. Håper dere får benyttet den mye.

Elfepigen sagde ...

jeg læste om det i avisen her og det er frygteligt....Det er så megetsom dk i naturen som vi ikke forstår...her forsvandt et helt vand i jorden pga jordskælv for en eller to år il bage....mærkeligt...hmmm
rigtig mange knus og kram herfra

Elfepigen sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.