onsdag den 18. juli 2012

Søpapegøjen - en smuk og sjov fugl

Helt derude, hvor himmel og hav mødes, ligger der en flok øer, som beboes af en koloni af totalfredede søpapegøjer (Lunder). De kommer her om sommeren for at yngle. Det er underligt, at tænke på, at de tilbringer vinteren på havet mod vest og syd.

Solen skinnede fra en skyfri blå himmel og havet var blankt, så vi kastede anker, og lå bare og nød synet af de mange, mange fugle - utallige tejster og enkelte polarlomvier holder også til her. Lunderne er hurtige og meget svære at fange i linsen, når de er i luften. Det gav anledning til en del frustration hos mig, men så måtte jeg bare nøjes med stillesiddende fugle ;-) - og så ellers nyde synet!!

Sådan er det, når man fotograferer - nogen gange skal man lægge linsen væk, og så bare nyde! Ellers kommer man hjem og opdager, at man egentlig ikke rigtig har været til stede.
Lunderne graver huler i laget af græstørv - lige nu har de unger i hulerne.
Vi kunne høre dem, og vi så flere gange en fugl komme hjem med små fisk i næbet.
Inden man forlader redehullet skal der lige rekognosceres.
Denne Lunde var ude at tjekke flere gange inden den gik på vingerne. 
En smuk, smuk fugl - på vandet :-) En enkelt tejst har sneget sig med på billedet.
Som sagt lykkedes det ikke at få et skarpt billede af fuglen i flugten, men dette her skal I alligevel se. Det ser utroligt sjovt ud, når den letter - vingerne kører hurtigere og hurtigere ligesom benene. 
Det bedste skud af flyvende fugle - se lige den dér flyvestil - også i luften ser de sjove ud. Når de lander på vandet, sker det ikke let og elegant som fx. en and eller måge, der glider ind som et fly. Nej, de "plumper" i vandet, går helt under et splitsekund, og popper op som en korkprop.

6 kommentarer:

annelises kreativiteter sagde ...

Fantastisk skønne billeder du lægger på din blog. Jeg nyder det hver gang. Jeg har en niece som bor i Sisimiut, men har desværre aldrig besøgt hende. Min søster er lige kommet hjem deroppefra og fortæller om den skønne natur. Tak for billedfremvisningen.

Kisser Laptern sagde ...

Dejlige naturbilleder fra din hånd - igen!

Glædelig onsdag.
Kirsten

filipovsky sagde ...

de er så smukke - jeg vidste ikke, ​​at det er muligt at opfylde disse fugle i Grønland. håber at se en af dem en dag :)

dqpage sagde ...

De er bare så herlige !
og smukke ! meget maleriske, i virkeligheden.
Så dem engang på Island, hvor vi var ude på hvalsafari. Vi sejlede tæt forbi en koloni, hvor vi morede os meget over måden de 'løber' på vandet når de letter. (som du også fik fint med på billederne :o)
jeg vidste ikke de var totaltfredede ? I Island blev de serverede i den restaurant i Husavik hvor hvalsafari båden drog ud fra. Det kan selvfølgelig være, at der er andre regler i Island.
Tak for gode og fornøjelige billeder.
hilsen Mona

Lydert sagde ...

Dejlige billeder af den smukke lunde, som jeg kender fra Færøerne. Dér er der ikke mange tilbage, så der er også total fredning af dem i modsætning til i 80'erne, hvor man stadig kunne finde dem på spisekortet

Strikkefuglen sagde ...

Sikke en skøn natur du har lige ude foran, klar til at blive betragtet ,-)) Det er altid en stor fornøjelse at se med ,-)