torsdag den 5. juli 2012

Svar på lidt af hvert - søpindsvin, garn m.m.

Jeg er ikke ret god til at få svaret på kommentarer - det må jeg se at blive bedre til.

Derfor kommer der her et indlæg med svar på noget af det seneste I har spurgt om.

Marianne spørger, hvordan søpindsvin smager? Ti hi - jeg ved det ikke :-) Jeg hører folk snakke om salt og hav, og det første jeg så tænker på, er rå østers, hvilket jeg virkelig afskyer! Så jeg har "sjovt nok" travlt med kameraet, når der smages og spises - og ingen undrer sig og spørger om jeg vil smage ;-)

Det er det orange indeni man spiser - det er gonaderne (kønsdelene) og er en meget værdsat delikatesse i Japan.


Ellen spørger til kirken i Kapisigdlit - en af Nuuks bygder. Kirken er meget smuk - den kan ses her indvendig, og her udefra.

Susanne spørger til hvor meget garn jeg har brugt til blusen i sidste indlæg. Jeg har brugt lige knap 6 nøgler á 50 gram.
Blusen er strikket på p. nr. 3, og svarer til størrelse L, tror jeg. Der er brede kanter strikket i ret, ellers er det glatstrikning.
Jeg slog 105 m op og strikkede lige op til ærmegab, hvor jeg lukkede 8 m af i hver side. Strikkede videre op til nakken, hvor jeg delte stykket i trediedele, lukkede den midterste af til nakken, strikkede et par pinde mere på hver skulder og lukkede af.
Forstykket på samme måde, men lige efter aflukningen til ærmegab, lukkede jeg af til hals (let runding), og strikkede lige op i hver side indtil ærmegabene havde samme længde som på ryggen. Lukkede skuldre af.
Halskanten er samlet op og strikket ret hele vejen rundt med indtagninger midtfor og i hvert "hjørne foran" sådan lidt pø om pø.
Til ærmerne slog jeg 60 masker op og tog ud i hver side på hver 6 p til jeg havde 80 m. Strikkede lige op til ønsket længde (målt op til skulderen). Jeg lavede forkortede rækker til sidst, hvor jeg vendte hver gang jeg havde 8 m tilbage inden forrige vending (4 gange i hver side). Lukkede af.
De 8 masker lukket af til ærmegab på ryg og forstykke syes ind i sidesømmen på ærmet - lidt svært at forklare;-)
Måske kan det hjælpe?

Yt skriver, at hun også har strikket af det garn, og at det ikke lugtede. Ja, det er jo mærkeligt. Jeg har fået flere til at lugte til det, og det er altså ikke bare min næse, der er noget i vejen med ;-) Men, men, nu er den fin efter vask!! Måske er det bare den farve? Måske skulle jeg skrive til Bente Geil og spørge.

Inge spørger til om vi har mange myg. Ja, det kan du bande på vi har!! (Hun ved det godt, for hun har selv boet her). Myg er en af Grønlands forbandelser! Hvad har vi dog gjort, siden vi skal plages af dem? Det er værst, når vi er inde i fjorden - herude i mundingen er det ikke så slemt.
Og slet ikke i dag - det blæser og det pisser ned, for at sige det ligeud. Sådan går det op og ned, vejrmæssigt, såvel som i livet :-) Det kan ikke nytte noget at klage, det hjælper alligevel ikke. Og fjeldet trænger virkelig til vand, hvis vi skal have blåbær og sortebær til efteråret.

Til jer, der ønsker en vejledning til de hæklede futter - jeg får den lavet i weekenden og sendt afsted. Jeg lægger den nok også her - så er der flere der kan få glæde af den.

Og så lige til sidst en opdatering på hosten og det grimme øje. Øjet er lige så langsomt kommet sig, men hosten har bidt sig fast. Men efterhånden er det mest om morgenen. Røntgen og blodprøver var fine, så det er bare tålmod der skal til - og dét er jo ikke min stærke side!! ;-)

5 kommentarer:

Kirsten Søeballe sagde ...

God DIY til trøjen. Nem at forstå :-)

Ulla Røjkjær sagde ...

Ogsådan klarede du lige en masse spørgsmål.. Godt gået og interessant at læse.. Jeg måtte da lige tilbage i et par indlæg som jeg havde misset og så viste jeg ikke at man spiste søpindsvin!
God weekend til dig og dine.

Madame sagde ...

Jeg kan godt forstå, du vælger at fotografere, når andre spiser søpindsvin ;-) Rigtig god bedring med hosten!

dqpage sagde ...

jeg forstår så udmærket, at du griber kameraet, når søpindsvinene skal spises - frem for at smage.
Det er et glimrende trix ;o)
mange hilsener
Mona

Strikkeheksen sagde ...

Kære Dorit
Hvor er det dejligt at være tilbage på din blog, der som sædvanlig brillerer med smukke billeder og interessante indlæg om dette og hint :-)

Din trøje i Geilsk Tweed er blevet rigtig flot - tror, du må ha ramt ind i et dårligt parti garn, jeg har strikket Dydsmønster i tweeden og havde en god strikkeoplevelse. Men det færdige produkt er blevet skønt, sikken en dejlig farve :-)