søndag den 28. november 2010

Man kan da ikke jule, når der ingen sne er!!

Som jeg har kommenteret rundt omkring på bloggene, så er det så som så med lysten til julehygge her hos os i Julemandens land. Man kan da for pokker ikke julehygge, når der ingen sne er!! Det hænger ligesom ikke sammen!

Lørdag gik vi en tur med hundene ved stranden på næsset mod syd, så vi kunne få en smule lys. Kystlinien er her blød og bakket og tæt begroet med græs. Man går rundt mellem gamle grave og tomter efter jordhytter. Temperaturen var 12 grader - altså PLUS! og stort set ingen vind, og ikke så meget som skyggen af et enkelt snefnug. Herregud - vi tror jo, at vi er i juni måned!!

Nå, men kalenderen siger, at julemåneden starter nu, så der blev købt lidt supplement til de kasser med juledekorations-grej, som står på loftet, og så måtte jeg jo hjem og i gang.

Jeg kan bedst lide naturmaterialer, så sækken med rensdyrlav, samlet i august/september blev fundet frem. Stenen er fra omtalte tur ved stranden.
Her har jeg sat potten med dekorationen ned i en af mine filtede skåle, som I måske har set her på bloggen.

Denne nisse lavede jeg sidste år - hans lange hue (som I ikke kan se toppen af) er filtet, næsen er en filtkugle fra Søstrene, skægget skind fra et får, kroppen af filt, benene er hæklede af en garnrest, træskoene købt i Panduro og lufferne er lavet af  sælskind.
Julehjerterne syet i rødt sælskind er hængt op, så nu...

...venter vi bare på sneen!

12 kommentarer:

Kristine sagde ...

Glædelig jul Dorit!

Jeg er i glimrende julestemning lige pt.
Måske den når at ebbe ud inden jul. men lige nu er den der. Der juleshoppes og nørkles til den store guldmedalje ;)

Og så glæder jeg mig til d. 9 dec. og til at se dig og de andre.

Kh
Kristine

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Ingen sne i Grønland..... hvad sker der dog. Her på Sjælland har vi ihvertfald sne nok i øjeblikket, og vi vil vist helst være fri :-) Meget smuk dekoration med de to lys, og sikke en eksotisk baggrund. Nu vil jeg kigge lidt på din blog, som jeg ikke har mødt før, den ser spændende ud.

Stine Hoelgaard Johansen sagde ...

Det er nogle meget lækre juledekorationer du har lavet, og det røde sælskinds hjerte er jeg helt tosset med
God første søndag i advent
Stine:)

FruE sagde ...

Jeg er vild med den nisse. Vi går først i gang med at pynte op til jul fra 1. december.

God søndag :-)

Fluesvampen sagde ...

Ej, det er da heller ikke OK at der ingen sne er hos jer når vi har så meget. Så håber jeg at der endnu er sne her når I kommer :-)

Fluesvampen sagde ...

PS. Jeg brugte lidt tid forleden dag på at nyde alle dine skønne malerier på din blog. Det er spændende at se din udvikling fra de tidlige og frem. Særligt kan je godt lide dine isbjørnebilleder, de taler til noget i mig. Det du har i sidepanelet (af en isbjørn - Akryl på lærred 60 x 60) har jeg dog haft svært ved at finde inde i - måske er det der ikke og er det med vilje at der ikke står priser?

Mette Lykke sagde ...

Ingen sne.. Men det smukkeste lys ude som inde,har du.

KirstenK sagde ...

Ok...her har vi sne...men ingen julepynt endnu...Den er rigtig fin dekorationen med lav...godt jeg har samlet dekorationsmaterialer i sommer, for sneen dækker alt her!

Vibekes lille ullne sagde ...

Så flotte juledekorasjoner! Jeg liker også naturmaterialer veldig godt! Underlig at det er så varmt hos dere, her i Oslo har vi 12 minus, snø og vind. Kaldere enn normalt med andre ord.

Ha en fin uke! :)

anette lyskjær sagde ...

Din lille langskæggede nisse er da helt vild knusende dejlig....og sneen der blev væk i Grønland, er så endt her i DK!

Fru Olsen sagde ...

Tak alle sammen for de fine kommentarer.
Mht. mine malerier, så sælger jeg dem på mine udstillinger - faktisk alle sammen. Når de når hjemmesiden er de som regel solgt, og derfor er der ikke priser på.

Anita Tørmoen sagde ...

Flotte dekorasjoner:) Hjertet var uvanlig og flott:)