tirsdag den 16. november 2010

Strikkede og filtede hjerter

Ulla-Bella har på sin blog en opskrift på strikkede og filtede hjerter. De er supernemme at lave og det tager måske 15 min. at lave et hjerte, så det kan hurtigt blive til en flok på et afsnit af Borgen. Der skal ikke tænkes så meget over opskriften, så der er god plads til alle de tanker, som er vigtige at tænke :-)

De er rigtig fine at fæstne på julepakker, som værtindegaver eller liggende i flok i fad. Eller de kan hænges op, hvis man monterer dem med fx. silkebånd, eller andre smukke bånd - ja, kun fantasien sætter grænser.

De strikkes på pinde nr. 5 eller 6 alt efter hvilket uldgarn, der bruges. Uldgarnet skal blot kunne filtes i vaskemaskine. De fyldes med pladevat eller bamsefyld. Garnrester kan sikkert også bruges? Jeg filter i vaskemaskinen med 5 tennisbolde, som ikke bruges til andet - undtagen hvis gravhunde-Ronja føler trang til at lege bold. Det foregår ved, at hun puffer bolden ind under chatollet - så ligger hun knurrende og halelogrende i timevis med snuden inde under chatollet, ventende på, at vi skal tage bolden ud til hende, hvorefter hun - hov ! - triller den ind igen... og så kan vi starte forfra. Hmmm... hvori består det sjove? Så er det sjovere, hvis hun vil lege tagfat huset rundt.

...hvem siger, at hjerter skal være røde?
16 kommentarer:

KIRKEBY sagde ...

Hej Dorit.
De er da simpelt hen bare så søde! Tror du også de er noget for en ikke-strikker som mig, der ikke er helt en ørn til det der med at tage ud og ind?
Mvh Maria

Unknown sagde ...

Nujhhhhh de er fine, dem skal jeg have vist til min "strikkemaskine" for det der med at strikke er ikke så godt, da slet ikke til fjernsyn, jeg er stadig der, hvor jeg virkelig skal passe på ikke at få en fibersprængning i tungen når jeg fægter rundt efter maskerne, måske derfor jeg har helliget mig hækling, det er knap så farligt, der er kun en "pind" at holde styr på :o)

Marianne sagde ...

Sådan et fadfuld pynter da helt vildt- og ja, hvem siger hjerter skal være røde. Jeg er vild med alle dine hjertefarver.

Fluesvampen sagde ...

De er fine. Ved siden af min seng ligger et lille filtet hjerte. Det har min ene søn lavet for 3-4 år siden og som han sagde da jeg fik det - "det tog sygt lang tid"... hvilken kærlighedserklæring :-)
Tror jeg må have det på bloggen en dag.

May Anna sagde ...

Nø-ø-ø-øj, hvor er de altså fine. Farverne er jeg helt ekset med. Åh, hvor jeg fristes til at strikke et par julehjerter.

violykke sagde ...

hold nu op de er fede, kan man lære det den 9 dec. :0) jeg kan ikke helt se det for mig, men det er nok bare at gå igang uden at tænke :0)

Dortheivalo sagde ...

Efter at have set dine fine hjerter tror jeg ikke at mit hjerte er rødt heller.. det er alle de fine farver. Torrak

Birgitte Graversen sagde ...

De er da rigtig fine. Og nej, de behøver bestemt ikke være røde.
Tak for linket.

garn og glas sagde ...

Ih, tak for linket. De er bare så fine - og nej, de behøver da slet ikke være røde allesammen.

Madame sagde ...

Hvor er de yndige, Dorit - jeg har sjældendt set noget så smukt. Dejlige farver også :-)

Anita Tørmoen sagde ...

Så flotte de ble i alle de forskjellige fargene. Jeg tror jammen jeg må finne frem andre farger selv også:)

Hanne sagde ...

Varme hjerter når de er dejligst.
Hvor er de smukke

Stine Hoelgaard Johansen sagde ...

Hej Dorit,

hvor er de søde de hjerter, dem skal jeg simpelthen prøve af i aften, har en masse dejlige rester der kan bruges på det fine projekt. Og hvor er det nogle lækre billeder du har taget af hjerterne
Stine:)

Janne Møller sagde ...

Jeg er vild med de her hjerter - også farverne :-).

Mahogni sagde ...

Dem ville jeg gerne købe og bruge som uro til min lille pige..

Mahogni sagde ...

Hoold da op hvor er de søde, dem ville jeg smadder gerne købe og bruge som uro til min lille pige..