onsdag den 5. januar 2011

Noget vi ikke snakker om: har du det varmt...

...om natten?
Det har jeg. Jeg svedte meget - det var så slemt, at jeg ofte skulle op om natten og skifte både nattøj og sengetøj. Nogen gange kunne natblusen i bogstaveligste forstand vrides! Å så'r det ikk' engang løvn!
(Hvis jeg nu skal hænge mig selv hélt ud, så sov jeg i starten med en stofble på brystet for at suge fugten - kan I se det for jer??? ;-) Lige før det var skilsmissegrund!!)
Ikke bare var det ubehageligt, det gav også et træls afbræk i min søvn.
Jeg blev selvfølgelig undersøgt på kryds og tværs og trods mine 52 år siger de kloge, at jeg ikke engang er i nærheden af overgangsalderen. Hmmm....
Konklusionen blev, at det er bivirkninger af den medicin jeg får, og som jeg desværre ikke kommer af med. Pyt med det, der er jo en grund til den, men bivirkningerne var svære at leve med.
Bemærker du, at jeg brugte datid i ovenstående? Og hvorfor fortæller jeg nu dette?
Jo, for problemet blev nemlig løst. Og måske kan du bruge rådet.


Ved et tilfælde kom jeg for et par år siden til at bruge den silkepyjamas jeg havde fået. And what a relief. Nu blev natbukserne godt nok fugtige, men ikke noget med at skulle op og skifte. Jeg anskaffede flere så jeg havde noget at skifte med, og det er gået fint siden. 


Men så her til jul fik jeg den ultimative gave af husbonden!! 
En dyne af 100% silke. Og problemet er HELT, HELT elimineret. Derfor Må jeg fortælle det.


Dynen er købt på www.silkedyner.dk og er af Mulberry silke (larverne bliver fodret med morbærblade. Sommerfuglen hedder Bombyx mori (se billedet, man bliver s.. helt bange:-), den kan ikke flyve, men til gengæld lægger den ca. 500 æg, hvorefter den dør) Dynen er på 325 g/sqm og er af mærket NordicComfort.


Citat fra hjemmesiden:

Hvad er en silkedyne / pude?
En silkedyne /pude er en almindelig dyne/pude med 4 ekstra egenskaber. 4 egenskaber som ikke forefindes hos almindelige dyner/puder i samme høje grad, som ved brug af det specielle silkefyld Nordic Comfort anvender til alle produkter. 

Silken er som supplement til de gode egenskaber 100% Økologisk. NordicComfort® serien er markedet eneste 100% Økologiske dyne/pude, hvor både fyld og bolster er 100% Økologisk.

Til sammenligning med dun/fjer og fiber dyner/puder, har silkefyldte soveprodukter i langt højere grad 4 meget væsentlige egenskaber.

Anti-bakterielt 
Afskyr bakterier og reducerer udviklingen heraf

Allergivenlig
Silke er fra naturens side det mest allergivenlige materiale

Naturligt Temperaturregulerende 
Markedets eneste naturligt temperaturregulerende dyne/pude

Sved/væske absorberende
Fjerner sved/væske fra overfladen, så det føles tørt og behageligt under dyne - slut med svedeture.

Jeg hávde læst det, men tænkt, at det måske var lidt dyrt for et forsøg (den koster 3.295,- men var på udsalg). Ja, det ér dyrt, men hvor mange timer af vores liv tilbringer vi i vores seng? Fortjener vi ikke det bedste? Ja, det mente jeg åbenbart ikke, men husbonden lod sig ikke afskrække - hurra for det!

11 kommentarer:

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Et råd fra eksperter er at vi skal tilbringe en 1/3 af et døgn under dynen Dorit. så pengene er godt givet ud.
En af mine kunder handler også med silkedyner og hun fortalte en historie om et barn på et par år der hostede hver nat, nat efter nat, så "lånte" hun dem en silkedyne, og barnet har sovet igennem lige siden, uden at hoste.
God dag til dig og dine.

LisBethLys... sagde ...

Det er jo ikke mindre end en vidunderhistorie! Den er hermed skrevet i mente! Man kan jo hurtigt få brug for sådan et råd - og ja, det er dyrt, men nogle gange skal man tillade sig selv lidt luksus, som kan forbedre ens liv!
A propos dyr luksus, så fryser jeg næsten altid! Og det er derfor jeg faldt over dit indlæg om moskusuld! Det er dyrt for et par luffer, men tænk engang, hvor det vil forbedre min livskvalitet, hvis jeg kan have sådan et par varme luffer på...
Jeg gør det sgu! Du må godt bede din bekendte om at gøre et nøgle sort parat til mig! Hurtigst muligt! Og så må du vist hellere sende mig et kontonummer, jeg kan sætte penge ind på.
Tak for hjælpen! Jeg glæder mig helt vildt til at komme igang! Og til at se din give away! Jeg er med!
Godmorgenhilsener fra LisBeth.

Anita Tørmoen sagde ...

Dette tror jeg flere sliter med, og så flott at det finnes råd:)

Marianne sagde ...

Hold da op.
Hvis det er løsningen på svedeture forårsaget af medicin, så kunne det da være jeg skulle tage mig sammen :) , Fik en sådan dyne af mit arbejde til jul, men har p.g.a. Flere årsager ikke fået den taget i brug- men i dag sker det,
Tusind tak.

Kludemutter sagde ...

De penger er vist giver rigtigt godt ud.
Man kan nu godt gå tideligt i overgangs aldren,
har hørt om piger på 45 år der gik i overgangs aldren ;(

Yt.

Madame sagde ...

Fanatisk at læse, Dorit - det skulle jeg lige have vidst, da jeg var i overgangsalderen og svedte tran. Nu mærker jeg intet til det mere, men det er vel nok godt, at du fortæller om det. Og tillykke med at du slap af med problemet!

Unknown sagde ...

Uha - en silkedyne står højt på min ønskeseddel -
bare ikke den lille fyr på billedet følger med - ham vil jeg ikke gerne under dynen med.

Jeg kom i overgangsalderen omkring de 50, men min læge talte om "begyndende overgangsalde" da jeg var omkring de 40.

Sov godt og knus.

Sara sagde ...

Det er ikke kun hvis man sveder, den er også god når man gerne vil holde varmen. Og så kan støvmiderne ikke leve i den, så den er super allergivenlig.

Runa sagde ...

Dejligt når folk deler ud af deres erfaringer og gode råd - den vil jeg huske - lige pludselig er der jo nogen der kan nyde godt af det - og tillykke med dynen Dorit :-)

violykke sagde ...

Har aldrig hørt om silkedyne, men det vil jeg huske, jeg syntes nu den ser rigtig sød ud, den lille fyr.

Unknown sagde ...

Godt nyttår til deg. Høres ut som en herlig dyne.Kanskje jeg skal skifte til silkedyne når jeg skal skifte ut min dundyne. Jeg elsker godt sengetøy. :))