mandag den 17. januar 2011

ULO - kvindekniv som halskæde

Har helt glemt at vise disse halskæder, som jeg har lagt i min butik på amio.dk. Det er ulo'er lavet i sælskind - ulo'en er ca. 8 cm bred. Har lang "kæde" og skal hænge lavt - er superflot til helt enkelt (måske sort) tøj.

En ulo er en inuitisk kvindekniv, som bruges til at flænse sæler med og til at skrabe fedtet af indersiden af skindet. Den bruges den dag i dag og har forskellig udformning alt efter hvilken del af landet den kommer fra. Ulo'er laves som kunsthåndværk (pynt) i utallige materialer, fx. sølv, messing, træ, ben, tand og horn. Nu kommer de altså i en anden brugbar udgave :-)Denne ulo er lys naturfarvet på den ene side og mørk på den anden. "Kæden" er 96 cm og 4 mm gummisnøre, hæftet er sterling sølv og låsen antik sølv.Denne ulo er mørk orange på den ene side og rød på den anden. "Kæden" er godt 90 cm og er 3 mm sort lædersnøre. Hæfte og lås er sterlingsølv.

Denne er sort på begge sider. Sidder i hæfte af sterlingsølv og ca. 90 cm lang regulerbar 3 mm lædersnøre i sort.

5 kommentarer:

Anita Tørmoen sagde ...

Kjempefine alle sammen:)

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Jeg beundrer din kreativitet Dorit, det er fantastisk.
God aften til dig og dine.

Marlene sagde ...

Hvor er de bare flotte og meget anderledes.

Dejligt smykke.

Marlene

Marianne sagde ...

Hvor er de flotte, du er så utrolig kreativ og produktiv. Man skulle næsten tro dit døgn havde flere timer end mit :)

Karen sagde ...

Ja, det samme som de andre siger!! Men uloen har også en meget flot form. Den minder jo egentlig om en Thorshammer, det må være eneller anden ur-form, hvis sådan noget findes. Jeg har selv lavet to uloer på et sløjdlærerkursus, både som ørering i (metal) og i " almindelig" størrelse (20x15cm,ca)til at bruge som flænsekniv. Har dog aldrig brugt den!