søndag den 16. januar 2011

Ting I måske ikke vidste...

Mange her i blogland er modstandere af awards. For mig er det et dejligt skulderklap, som jeg gerne tager imod. Og jeg fik en "Cherry-on-top-award" af Maria. Tusind tak for det, Maria.

Med til awarden hører en lille leg - det hjælper jo også til, at vi lærer hinanden lidt bedre at kende - jeg skal fortælle om tre ting, som jeg godt kan lide at lave.

1. Svømning, vandskræk og stædighed
Bevægelsesbegavet? Så er det ikke mig. Hader at svede, hader at blive forpustet. HAR dog fundet én motionsform, som jeg i dén grad nyder - svømning. Var hunderæd for vand og kæmpede forgæves med at lære at svømme i folkeskolen. Lærte det ikke. Tog svømmekursus som 25 årig, og lærte det: dét her med hovedet strakt ganske meget op over vandet, og der skulle være kontrol på. Intet uforudset måtte hænde, og jeg skulle kunne bunde.
For godt 5 år siden ville jeg ikke finde mig i det mere - tog i vores nye, fantastiske svømmehal, kiggede på de andre og tænkte, kan de, så kan jeg også. Lærte mig selv trin for trin at svømme på professionel vis, med briller, hovedet under vand, ud på det dybe, at vende og få fart på. Svømmede i nogle år 3-5 km hver uge. Oh, hvilken skøn fornemmelse, friheden, som en sæl under vand, farverne, når solen står ind i det turkise vand... Jeg ELSKER det.
Har snorklet flere forskellige steder i verden, hvilket havde været fuldstændig utænkeligt tidligere. Og svømmet ud over dybe steder for at komme ud til en ø for at klatre i land på klipper, parasailet højt over vand, kørt i foxline og blevet kastet af i en grøn, ukendt sø, for at svømme hen til en tømmerflåde, sprunget i på 40 m vand og svømmet i land, osv. For mig en fantastisk sejr!!!
Så fik jeg dårlig skulder, men den er forlængst helet op. Hvorfor ér det så så svært, at komme ud af min comfort-zone, og komme afsted???? Jeg bliver sur og vil simpelthen ikke finde mig i det - AFSTED, Fru Olsen!

2. Digte og filosofi
Jeg er meget filosofisk anlagt og elsker ORD og den betydning og dybde de har. Elsker at læse digte, når de rammer en streng indeni og jeg kan høre tonen længe efter.
Fx. "Småstenenes lange skygger gør vejen stribet". Ordene er Kirsten Nørgaards. Da jeg spurgte min mand, hvad ordene sagde ham, kom det tørt: "Så står solen sgu da lavt". Ja, hvad andet kunne der komme ud af ingeniørens mund :-D Men også dét, er andet end de bogstavelige ord.
Jeg opfatter straks "vej", som livets vej.
"Småstenene", som de små og store fortrædeligheder vi hver især oplever gennem livet.
Striber? Straks ser jeg en regnbue af farver på tværs af vejen. Én stribe er rød - den stærke og lidenskabelig del af livet, sort - de dele af livet som indeholder sorg og tunge ting, blå - de perioder af livet, hvor det spirituelle fylder, orange - glæderne, osv. Altså alle de "moods" vi også hver især oplever.
For mig betyder det, at livet går op og ned, sådan ér livet - det hele går op i en højere enhed. Det er her min tro kommer ind - troen på, at tro. Ikke på Gud, eller hvad han nu hedder, men på livet og livets kraft, måske? Ligegyldigt hvad, så er der en sol, som skinner på os. Solen har en cyklus - det ene afløser det andet. Den kan stå lavt, den kan stå højt. Ellers ville der ikke være skygger. Lys kaster skygger, sådan er det. Og "uden skygge er lyset ikke lys".
Håber ikke, at jeg er helt ude på overdrevet her. For mig har det betydning og giver mening - måske også for dig?

3. Gravhunde
Elsker at beskæftige mig med (og snakke om) min lille ruhårede gravhund Ronja. Men dét ved I nok ;-)
Har en drøm om, at kunne beskæftige mig med gravhunde mere professionelt. Måske når jeg ikke skal arbejde mere?! Er helt vild med dyr, især hunde.

Give videre
Det var jo ikke så svært - det svære ved det award-noget, er at man skal give den videre til tre andre bloggere. Det er træls! For der er så mange skønne derude i landet... Så jeg har valgt et kriterie: indehaveren skal have noget til fælles med mig, andet end at have en blog.

Fordi de alle har noget til fælles med mig:

"For beautiful blogs with that little bit extra". 
I kan jo se, om I kan gætte, hvad det "little bit extra" er for mig. ;-)

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det lille ekstra kunne godt være forekomsten af elskede hunde i de små hjem...☺

Omkring awarderne synes jeg de er rigtig gode! For nye bloggere som ut. er en lille hjælpende hånd til at komme rundt på spændende og aktive blogge... så thumbs up til den ide ☺

LisBethLys... sagde ...

Hvor er du sej... Superflot at sætte sig for at VILLE lære at svømme! Og du har da overvundet det med bravur! Afsted til svømmehallen med dig i en fart...
God dag til dig!
-LisBeth.

Anonym sagde ...

:-D Ja, det var godt nok en meget lav vintersol, jeg så den dag ;-)

Det gør mig glad, når det lykkes for mig at sætte ord på mine sansninger. Resten sørger læserne for! Tak, fordi du læser med!

KIRKEBY sagde ...

Hej Joan.
Godt at høre lidt mere om dig også...
Ja her i hjemmet kommer der også jævnligt nogle sjove sammenligninger, fordi vi også er en ingeniør og en krea-person der bor sammen! Det er nu også tit de ting der gør det interessant og underholdende at være to forskellige typer sammen.
Af sted til svømmehallen med dig, jeg var det lige i fredags, men jeg kan ikke alt de tekniske med vendingerne og brillerne!!!!!! Ville ønske jeg kunne!
God dag.
Maria

Madame sagde ...

Det er så smukt at læse, hvad du fortæller! Du er fabelagtig god til at bruge ord ...

Anita Tørmoen sagde ...

Hyggelig at du setter pris på bloggen min også:) Det er jammen bra og lære og svømme i voksen alder. Jeg forstår godt din forkjærlighet for hunder - og da spesielt gravhund. Min Frodo er jo av samme sort, og de er uimotståelige:)